BÄ°LSEM sınav sonuçları nasıl öÄŸrenilir? BÄ°LSEM kayıtları ne zaman baÅŸlıyor?

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir BİLSEM kayıtları ne zaman başlıyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 21, 2019 16:33

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 13 Mayıs- 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları açıklandı. 2019 BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları MEB'in internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Sınavda başarı sağlayan öğrenciler, BİLSEM'e kayıt hakkı elde edecekler. Peki, BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

BİLSEM sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Öğrenciler 21 Ağustos itibariyle BİLSEM sonuçlarına erişim sağlayabilecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirme sonuçlarına göre, 20 bin 263 öğrenci merkezlere yerleşmeye hak kazandı. Peki, BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak?

Genel Yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınan öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 130,

Resim yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınan öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 90,

Müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınan öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 70 olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrenciler, bireysel değerlendirme sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenecekler

BİLSEM SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

KAYITLAR NE ZAMAN?

Bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanan öğrenciler 26 Ağustos-13 Eylül 2019 tarihleri arasında bulundukları il/ilçeye en yakın BİLSEM'e başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar; 22-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

20 BİN ÖĞRENCİ YERLEŞTİ

BİLSEM yerleştirme sonuçlarına göre, 20 bin 263 öğrenci merkezlere yerleşmeye hak kazandı. Bunlardan 4 bin 414'ünü 1. sınıf, 7 bin 299'unu 2. sınıf, 8 bin 550'sini ise 3. sınıf düzeyindeki öğrenciler oluşturdu. Yerleştirme sonuçlarına göre, BİLSEM'lere devam eden öğrenci sayısı 42 bin 832'den 63 bin 95'e yükseldi.

YERLÄ° ZEKA ÖLÇEĞİ Ä°LK KEZ KULLANILDI    Â

Genel zihinsel yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelerde bu yıl Türkiye'nin ilk yerli zeka ölçeği olan Anadolu-Sak Zeka Ölçeği (ASIS) uygulandı. Resim ve müzik yetenek alanlarında bireysel değerlendirmeye alınacak öğrenciler, illerde kurulan komisyonlar tarafından değerlendirildi.     

     

 

 

BAKMADAN GEÇME!