BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak? Kayıt işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak Kayıt işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 10:49

BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları 21 Ağustos Çarşamba günü MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından açıklandı. BİLSEM'de başarılı olan ve kayıt hakkı kazanan öğrenciler için öğrenci tanılama ve seçme işlemleri üç aşamada tamamlanmış oldu. Sınav sonuçlarının ardından kayıt işlemlerine başlayacak olan veliler, kayıt tarihlerine ilşkin detayları sorgulamaya başladı. Peki, BİLSEM kayıtları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları ardından gözler kayıtlara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezleri'ne yerleştirme sonuçlarına göre, 20 bin 263 öğrenci merkezlere yerleşmeye hak kazandı. BİLSEM’de başarılı olan öğrenciler kayıt yaptıracakları tarihi merak ediyor. Peki, BİLSEM 2019 kayıtları ne zaman yapılacak?

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 26 Ağustos-13 Eylül'de bulundukları il/ilçeye en yakın BİLSEM'e başvurarak kayıt yaptırabilecek.

Yerli zeka ölçeği ilk kez kullanıldı

Genel zihinsel yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelerde bu yıl Türkiye'nin ilk yerli zeka ölçeği olan Anadolu-Sak Zeka Ölçeği (ASIS) uygulandı.

Resim ve müzik yetenek alanlarında bireysel değerlendirmeye alınacak öğrenciler, illerde kurulan komisyonlar tarafından değerlendirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!