Bilim Kurulu Toplantısı başladı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne zaman açıklama yapacak?

Güncelleme Tarihi:

Bilim Kurulu Toplantısı başladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne zaman açıklama yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 19:20

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın Türkiye'nin koronavirüs gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantı sonrası Sağlık Bakanı Koca açıklamada bulunacak. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda corona virüs aşısı ele alınacak. Çin'den gelen koronavirüs aşısı ve salgın sürecindeki son durumun, kritik toplantıda masaya yatırılması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta toplantı sonrası bilgiler veren Bakan Koca, İngiltere'de ortaya çıkan yeni mutasyon koronavirüsün Türkiye'de görülmediğini açıklamıştı. Gözler şimdi Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamalarında. İşte, Bilim Kurulu Toplantısı'yla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Bilim Kurulu toplantısı, son gelişmeler ile takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta 24 Aralık tarihinde yapılan toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'da vaka sayısında önemli oranda düşüş sağlandığını ve aşının ilerleyen günlerde uygulanacağını bildirmişti. Bugün Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında aşı gündemiyle toplandı. Toplantı saat 17.00'de başladı. 

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında aşı gündemiyle toplandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek toplantı saat 17.00'de başladı. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

BAKAN KOCA'NIN SON AÇIKLAMALARI

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta yapılan kritik toplantı sonrası Bakan Koca şu açıklamalarda bulunmuştu;

İstanbul'da vaka sayısında önemli oranda düşüş sağlanırken, hastane yatışlarına ve yoğun bakım doluluk oranlarına %25 olarak yansıdı.

Gerek iller düzeyinde bütün kamu kaynaklarının harekete geçirilmesinde destek ve katkılarıyla sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beyefendiye ve valilerimize teşekkür ediyorum.

Bilim Kurulu Toplantısı başladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne zaman açıklama yapacak

Özellikle Bilim Kurulumuz daha önce bu konuyla ilgili geniş bir çalışma yaptı. 4 aşamalı bir strateji hazırlandı.

İlk planda sağlık çalışanları olmak üzere yapılmıştı. Öncelikle sağlık çalışanlarımızdan başlamış olacağız. 9 milyon kişini olacağını söyleyebilirim ilk aşamada.
Mümkün mertebe daha kısa bir zaman diliminde, en geç nisan olmak üzere ilk iki hatta üçüncü aşamada olan kişileri aşılamayı düşünüyoruz. Bu aşılamayı yaparken birinci basamak sağlık hizmetlerinin çok güçlü olduğunu biliyoruz. Aile Sağlığı Merkezlerimiz ve kamu, üniversite hatta özel hastanelerimiz bu aşılama için kullanılmış olacak. Günde ortalama 1.5-2 milyona kadar aşıyı yapmamızın imkanı olduğunu söyleyebilirim.

Dünyada temmuz-ağustos-eylül ayından itibaren mutasyonların olduğu, Türkiye'de de benzer mutasyonların olduğu, daha çok bulaştırıcılığı olduğunu söylemiştik.

Haberin Devamı

Biz de ülke olarak belli zaman dilimlerinde yaygın şekilde mutasyon olup olmadığı şekilde analizini yapıyoruz. Bizdeki veriler de bulaşıcılığın arttı yönündeydi. Bizim şu ana kadar yaptığımızı ön inceleme ve analizlerde İngiltere'dekine benzer bir mutasyona rastlamadığımızı ama gelecek hafta genom analizi yaparak daha net bir şey söylemek mümkün.

BAKMADAN GEÇME!