Beyaz Saray’da acil durum toplantısı! Suriye’de ABD üslerine saldırı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 01:04

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da ekonomi hakkında yaptığı konuşmayı yarıda keserek, Beyaz Saray Durum Odası’na gitti. Ardından Suriye'nin Deyrizor ve Haseke illerindeki 2 üsse saldırı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da ekonomi hakkında yaptığı konuşmayı yarıda keserek, Beyaz Saray Durum Odası’na gitti. Biden, "Özür diliyorum, durum odasına gitmem lazım. İlgilenmem gereken bir sorun var" ifadelerini kullanarak, kürsüden ayrıldı.

ABD ÜSLERİNE EŞ ZAMANLI SALDIRI

Biden'ın konuşmasını yarıda kesmesine neden olan gelişmenin ise Suriye'deki üslere saldırı olduğu ortaya çıktı. Saldırının karadan karaya atış yapan silahlarla olduğu belirtilirken, ABD'nin Deyrizor'daki Ömer petrol sahasının da vurulduğu açıklandı.

PAKSOY: ÇOK NADİR GÖRÜLEN BİR DURUM

CNN TÜRK muhabiri Yunus Paksoy son dakika gelişmesini CNN Türk canlı yayınında aktardı. Paksoy şu ifadeleri kullandı:

Biden ekonomiyle ilgili bir konuşma yapıyordu. ‘Özür diliyorum, durum odasına gitmem lazım. İlgilenmem gereken bir sorun var’ diyor. Beyaz Saray Durum Odası, üst düzey güvenlik yetkililerin toplandığı operasyon takip ettiği yerlerdir. Suriye'de ABD'nin 3 farklı üssüne saldırı olduğu bilgisi var. Burası ABD'nin en mahrem, en özel operasyonlarının yürütüldüğü odalardan biri.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde ABD yetkilileri saldırılar yapıldığını söylemişti. Bununla ilgili açıklamalar üst üste gelmiş. Bugün gerçekleştiği söylenen saldırılardan birkaç saat önce Pentagon sözcüsü açıklama yapmıştı. Biden'ın Beyaz Saray Durum Odası'na gitmesi gerekti. Çok nadir görülen bir şey.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!