Beştepe’de sürpriz zirve

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de sürpriz zirve
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün Beştepe’de bir araya geldi. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, İsveç’in NATO’ya üyelik süreci, Cumhur İttifakı’nın yerel seçim stratejisi ve Erdoğan’ın İYİ Parti’ye çağrısının gündeme geldiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Gazze’deki insanlık dramına karşı en sert tepkilerden birisi ise MHP lideri Bahçeli’den gelmişti. Bahçeli, “24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa, saldırılar durmazsa Türkiye süratle devreye girmelidir” çıkışında bulunmuştu.

İSRAİL’İN SALDIRILARI

Bu kapsamda, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde, bölgede yaşanan son gelişmelerin ve Türkiye’nin bu gelişmelere tepkisinin değerlendirildiği bildirildi. Ayrıca, Türkiye’den Gazze’ye yönelik insani yardımların da görüşmede ele alındığı aktarıldı.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunun da değerlendirildiği belirtildi. Hafta başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO’ya üyeliği için hazırlanan protokolü imzalamış ve Meclis’e göndermişti. İsveç protokolünün Komisyon’daki görüşmelerinin yakında başlaması beklenirken, daha sonra Genel Kurul’un gündemine gelecek protokole MHP’nin yaklaşımının nasıl olacağının da Beştepe’deki kritik görüşmede gündeme geldiği bildirildi.

Haberin Devamı

YEREL SEÇİMLER

Görüşmede 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler de gündemdeydi. İttifakların nasıl şekilleneceği, hangi şehirlerde ittifak yapılacağı ve belediye başkanı adayları konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

ERDOĞAN’IN İYİ PARTİ’YE ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’nin Cumhur İttifakına katılması yönündeki çağrısının da görüşmede gündeme geldiği ifade edildi. Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nın ardından Meclis’ten ayrılırken, basın mensuplarının sorusu üzerine, “Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir. Zaten diğerleri Cumhur İttifakı’nda belli. Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine o denli hayırlı olur” demişti.

PUTİN’LE FİLİSTİN GÖRÜŞMESİ

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki lider, İsrail ve Filistin arasındaki şiddeti tırmanan çatışmalı sürecin seyrini ve bölgede yaşanan insani krizi ele aldı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Filistin topraklarına yönelen vahşetin giderek derinleştiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı devletlerin sessizliğinin de Gazze’deki insani krizi önlenemez boyuta taşıdığını ifade etti” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!