Beşiktaş’taki yeni başkan seçiminde sürpriz gelişme

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş’taki yeni başkan seçiminde sürpriz gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 14:58

İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden alınan Murat Hazinedar’ın yerine gelecek yeni başkan, 11 Ocak saat 15.00’te yapılacak seçimle belli olacak. Seçim için çağrı gönderilen meclis üyeleri arasında, ismi Murat Hazinedar’la ilgili soruşturma dosyasında geçen ve görevden uzaklaştırıldığı belirtilen Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi de var. Yanlışlıkla Sipahi'nin adına davetiye düzenlendiğinin tespit edilmesi üzerine söz konusu davetiye iptal edildi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Belediye Başkanlığı’ndan alınan Murat Hazinedar’ın yerine gelecek yeni başkan, 11 Ocak saat 15.00’te yapılacak seçimle belli olacak. Yeni başkanı seçmek için çağrı gönderilen meclis üyeleri arasında, ismi Murat Hazinedar’la ilgili soruşturma dosyasında geçen ve görevden uzaklaştırıldığı belirtilen Bağımsız İBB ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi de var.

Beşiktaş’taki yeni başkan seçiminde sürpriz gelişme

Hüseyin Avni Sipahi...

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Murat Hazinedar’dan boşalan başkanlık makamına yeni bir ismin seçilmesi için izin vermişti. Valilik seçimin 11 Ocak günü, saat 15.00’te, Beşiktaş Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılmasına karar verdi. Karar tüm belediye meclisi üyelerine tebliğ edildi.

Haberin Devamı

Seçim için davet edilen meclis üyeleri arasında, Başkan Murat Hazinedar’la birlikte görevden uzaklaştırıldığı iddia edilen Hüseyin Avni Sipahi de yer aldı. Sipahi kendisinin de davet edildiğini doğrulayarak, “Valilik beni de oy kullanmaya çağırdı. Demek ki hakkımda görevden uzaklaştırma kararı yok” dedi.

Beşiktaş’taki yeni başkan seçiminde sürpriz gelişme

DAVET İPTAL EDİLDİ

AA'da yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı tarafından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile birlikte görevden uzaklaştırılan bağımsız meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi'ye gönderilen Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Seçimi katılım davetinin "sehven" gönderildiği ve iptal edildiği öğrenildi.

AA muhabirine açıklama yapan Sipahi ise valiliğin kendisini de oy kullanmaya çağırdığını, iptal yazısı eline ulaşmadığı takdirde perşembe günü oy kullanmaya gideceğini kaydetti. 

İçişleri Bakanlığı tarafından uzaklaştırma yazısının geçtiğimiz cuma günü eline ulaştığını, bugün itibarıyla da kaymakamlık aracılığıyla valiliğin davet belgesini aldığını, dolayısıyla biri görevden uzaklaştırma diğeri de oy kullanma daveti olmak üzere iki belgenin elinde olduğunu ifade eden Sipahi, "Evet bu bir tezat teşkil ediyor. Valilik beni oy kullanmaya çağırıyor. Aksi bir belge gelmediği sürece gidip başkanlık seçimi için oy kullanacağım." diye konuştu. 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!