Berat Kandili ne zaman idrak edilecek? Peki, bugün kandil mi?

Güncelleme Tarihi:

Berat Kandili ne zaman idrak edilecek Peki, bugün kandil mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 09:26

Berat Kandili ne zaman sorusu Müslüman alemi tarafından araştırılmaya devam ediyor. İbadetlerini gerçekleştirerek mağfiret dilemek isteyen Müslümanlar, Berat Kandili ne zaman sorusuna cevap arıyor. Camilerde ve evlerde düzenlenecek ibadet etkinlikleriyle bu etkiyi yakalamak isteyen Müslümanlar, ellerini semaya açacak. Peki, Berat Kandili ne zaman idrak edilecek? İşte, bu günün önemi ve yapılması gerekenlerle ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Berat Kandili hangi gün idrak edilecek sorusu, Müslüman alemi tarafından sorgulanmaya başlandı. Milyonlarca kişinin bu özel günde yaradana ellerini açıp dileklerde bulunacağı, dualar edeceği Berat Kandili, camilerde huşu içerisinde idrak edilecek. Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfarların edileceği bu günde, ibadetler eksik bırakılmayacak. Peki, Berat Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek? İşte, kandil günü yapılması gereken ibadetler

Ramazanın müjdecisi ‘Berat Kandili’ için geri sayım başladı. Şaban ayının 15 gecesi idrak edilen Berat Kandili, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan berat etme, kurtulma, günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma günüdür. Allah'ın (C.C) af, marifet ve rahmetiyle bezeli kutlu bir gece olarak kabul edilen Berat Kandili’nde; başta bütün insanlık olmak üzere kendimize ve sevdiklerimize mümkün mertebe ismen dualar etmeli. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı, vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli. 

Haberin Devamı

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Berat Kandili Şaban ayının 14. gecesi idrak edilmektedir. Şaban ayının 14.ncü gecesi, miladi takvime göre 10 Mayıs Çarşamba gününe denk gelmektedir.

BERAT KANDİLİ'NDE NELER YAPILMALI?

Kur’an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur’an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Hz. Muhammed’ (s.a.s) salât ve selâmlar getirilmeli, kendisinin şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Tefekkürde bulunulmalı, “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

4 Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli, manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.

Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler güldürülmeli.

Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamette bulunulmalı.

Haberin Devamı

Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli, iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

Hayattaki manevî büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, mesaj yahut e-mail çekerek tebrik edilmeli, duaları istenmeli.

 

BAKMADAN GEÇME!