Belediyelere kayyum KHK ile geldi

Güncelleme Tarihi:

Belediyelere kayyum KHK ile geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 21:10

TBMM kapanmadan önce 4 partinin uzlaşmasıyla geri çekilen kayyum maddeleri, KHK’larla üzerinden 1 ay bile geçmeden uygulamaya sokuldu.

Haberin Devamı

Buna göre, belediye başkanı veya başkanvekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları nedeniyle görevden uzaklaştırılması, tutuklanması durumunda, büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılacak.

Madde yürürlüğe girmeden önce terör nedeniyle haklarında soruşturma yürütülen ya da görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkan vekili ve meclis üyelerine de bu madde işletilecek.

Belediye ve bağlı idare imkanlarının terör olaylarına destek sağlamak amacıyla kullanıldığının valilik tarafından belirlenmesi durumunda belediye veya bağlı idare taşınırlarına el konulacak.

EŞ PASAPORTUNA DA İPTAL GELDİ

KHK’larla yapılan bazı düzenlemeler şöyle:

Pasaportları iptal edilen kişilerin eşlerine ait pasaportlar da mahzurlu görülürse iptal edilecek.

Haberin Devamı

Dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14 Mart 2014 itibarıyla çalışmakta olup 1 Ocak 2014 itibarıyla en az 6 yıl sigorta primi ödenenler, KPSS şartı aranmadan, öngörülen diğer koşulları taşımak suretiyle sözlü sınavla, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde sözleşmeli öğretmen olabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!