Belçikalı tarihi eser hırsızına 10 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Belçikalı tarihi eser hırsızına 10 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 07:00

Antalya Havalimanı’nda Roma dönemine ait 3 taş ile yakalanan Belçikalı Kim Mergits, 10 ay hapis ve adli para cezasına mahkûm edildi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye tatil için gelen Belçikalı Kim ve Warre Mergits çifti, 16 Eylül’de ülkelerine dönmek için gittikleri Antalya Havalimanı’nda valizlerinde bulunan, kıyafet ve poşete sarılı 3 taştan şüphelenilmesi üzerine gözaltına alındı. Antalya Müze Müdürlüğü’nce yapılan incelemede, taşların Roma dönemine ait olduğu belirlendi. Turist çift adli kontrolle serbest bırakılırken, yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Belçikalı tarihi eser hırsızına 10 ay hapis

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca çiftten Kim Mergits hakkında, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Kim Mergits’in 12 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması talep edildi. İddianamede ayrıca olayın teşebbüs aşamasında kalmasının değerlendirilmesi istendi. Ekim ayındaki duruşmada hakkındaki yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararı kaldırılan Mergits, ülkesine döndü.

Haberin Devamı

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında, tutuksuz sanık Kim Mergits’e, ‘tarihi eser bulundurma’ suçundan 10 ay hapis ve adli para cezası verildi. Sanık Mergits’e etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

BAKMADAN GEÇME!