Bekçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 3 bin 500 bekçi alımı için Bakan Soylu'dan son dakika açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bekçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak 3 bin 500 bekçi alımı için Bakan Soyludan son dakika açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 14:35

Bekçi alımı sonuçları için son dakika açıklaması, Bakan Soylu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Bakan Soylu, 3 bin 500 bekçi alımına ilişki sürece değindi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sürecin yürütüldüğüne işaret eden Bakan Soylu, bekçi alımı sonuçları hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bekçi alımı hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu, "Polis akademisiyle ilgili açıklamayı yaptık. Sağlıkla ilgili problem olanlar yerlerini yedeklere bırakacak. 3 bin 500 bekçi alımı var, süreci devam ediyor. Ardından sonuçlar açıklanmış olacak." ifadelerinde bulundu.

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacak.

SINAVIN UYGULANMASI

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yaparak, nüfus cüzdanları Nüfus Müdürlüklerince alınan adaylar, Nüfus Müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu T.C.geçici kimlik belgesi ile sınava alınabilecektir.

BAKMADAN GEÇME!