Bedelli askerlik çıkacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik çıkacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2014 09:56

Bedelli askerlik konusuna Başbakan Ahmet Davutoğlu son noktayı koydu: "Çıkmayacak"

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, askere gitmek istemeyen veya bakaya kalanların merakla beklediği “Bedelli askerlik çıkacak mı?” sorusunun cevabını, Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi: “Hayır”
Milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği bedelli askerlik çıkmayacak. Davutoğlu: ““Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz” dedi.


Bedelli askerlik çıkacak mı

Bekleniyordu ama…
Bedelli askerlik, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yasa olarak çıkacağı bekleniyordu. Ancak Davutoğlu, son noktayı koydu. IŞİD’in saldırıları, PKK’nın tekrar Türkiye’de faaliyete geçmesi üzerine bedelli yasası rafa kaldırıldı.

Haberin Devamı

İsmet Yılmaz söylemişti
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ağustos ayında, "Bedelli çıkacak diyorlar. Silahlı Kuvvetler’in doktor ihtiyacı var. 130 doktor askere gitmek için başvurdu ama gidip birliğe teslim olanların sayısı 30. 100 arkadaşımız herhalde bedelli çıkacak diye vazgeçti. Dolayısıyla bedelliyi her gün dile getirmek askere gitmek isteyen insanlarımızı caydırır. Bu nedenle böyle bir çalışmamız yok" demişti.

BAKMADAN GEÇME!