Bedelli başvurusu süreci sona erdi... 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Bedelli başvurusu süreci sona erdi... 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 15:00

Bedelli başvurusu süreci ardından gözler celp dönemine çevrildi. Bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlülerin temel askerlik eğitimlerinin en kısa sürede ve sorunsuz tamamlanması amacıyla hazırlanan celp takvimi, muhtemel durumlara ilişkin açıklamalar ile 'yoklama, celp, sevk ve temel eğitim süreci diyagramı' Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacak. Peki, 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Bedelli askerlik başvuruları için verilen ek süre 4 Kasım Pazar günü saat 17.00'de doldu. Başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşları gözü kulağı 4. celp dönemi bilgilerinde. Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri 'www.asal.msb.gov.tr' adresinden duyurulacak. Gündemdeki bir diğer konusu ise tek tip askerlik. Peki, bedelli askerlik 4. celp dönemi bilgileri açıklandı mı? Tek tip askerlik mi gelecek?

Bedelli askerlik 4.celp dönemi bilgilerinin başvuru sürecinin tamamlanması ardından duyurulması bekleniyor. Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile "www.asal.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

Haberin Devamı



İŞLEMLERİ TAMAMLAMAYANLAR KAPSAM DIŞINA ÇIKARILACAK

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

TEK TİP ASKERLİK Mİ GELECEK?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yeni sisteme ilişkin çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirten Akar, "Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" dedi.

Türkiye gazetesinin haberinde Milli Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı taslağa göre, herkes 9 aylık tek tip askerlik yapacak. Bunun 3 ayı temel askerlik süresi ve zorunlu olurken, kalan 6 ay için bedel ödenebilecek. Bu bedelin ne kadar olacağı her yıl yeniden belirlenecek. Doktor, öğretmen, hakim ve sporcu gibi meslek sahiplerine, hangi dönemde askerlik yapacakları konusunda tercih hakkı getirilecek. Nitelikli mesleklere sahip olanlar, askerlik yaparken cephede değil, kendi meslek gruplarına uygun görevlerde süreyi tamamlayacak. Hangi meslek grubunun hangi şartlarda ve dönemlerde askerlik yapacağı konusunda, Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet gibi bakanlıklardan alınan görüşler düzenlemeye rehber olacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!