Bebeği calındı

Güncelleme Tarihi:

Bebeği calındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Devlet Hastanesi'nde inanılmaz olay

Antalya polisi alarmda. Kuşkulu avı kentin her noktasında sürüyor. Ancak şu ana kadar hiç bir sonuç alınamadı

Bİr yıl önce müzisyen Ramazan Kayhan'la hayatını birleştiren Havana Kayhan, hayallerini süsleyen bir bebeğe kavuşabilmek için hamile kaldı. Çocuk özlemi ile geçen 9 ay sonrası Antalya Devlet Hastanesi Kadın- Doğum Servisi'ne kaldırılan 23 yaşındaki anne adayı, önceki gün sabah, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Genç anne, sevinç gözyaşları içinde, minik yavrusunu bağrına bastı. Doğum haberi üzerine hastaneye gelen yakınları genç anneyi gönülden kutladı.

Önce kandırdı

Genç anne doğum servisinde bebeği ile yatarken, henüz kimliği belirlenemeyen genç bir kadın yanına yaklaşarak, ‘‘Bebeğin kan örneğini alacağız’’ dedi. Üzerinde beyaz önlük bulunun ve kendisine doktor süsü veren meçhul kadın, annenin uzattığı bebeği alarak, odadan çıktı. Saatler geçmesine rağmen bebeğinin gelmediğini gören Kayhan, hastane yönetemine başvurdu.

Güvenlik alarmı

YapIlan araştırmalar sonucu, bebeğin çalındığı ortaya çıktı. Hastane güvenlik ekipleri alarma geçerken, anne Havana Kayhan, sinir krizleri geçirdi. İğne ile sakinleştirilen genç anne kontrol altına alınırken, hastaneye koşan baba Kayhan da çılgına döndü. Gözyaşları içinde polisten yardım isteyen baba, ‘‘Yavrum olmadan yaşayamam’’ dedi. Teslime Tosun/DHA

Her şey birkaç dakikada bitti

Beyaz önlüklü genç ve oldukça güzel bebek hırsızı odaya girdiğinde Anne Havana Kayhan, yatağında dinleniyordu. Bebek yüzlü bebek hırsızı yanına yaklaştı, şevkat dolu bakışları vardı.

Aralarında şu konuşma geçti:

Bebek hırsızı: İlk bebeğiniz galiba. Çok güzel, Allah bağışlasın.

Havana Kayhan: Evet, sağlıklı bir yavrumuz oldu, mutluyuz.

Bebek hırsızı: Kan örneğini almam gerek, bebeği bana verin.

Havana Kayhan: Hemen gelir değil mi? Henüz çok yeni bebek.

Bebek hırsızı: Korkma korkma, bebek bize emanet, korkma, korkma.

ANNE HAVANA

İnanın ölürüm

Anne olma mutluluğunu ancak 7-8 saat yaşayabilen Havana Kayhan, hıçkırıklar arasında boğulurken, yavrusunu çalan kadına yalvarıyordu. ‘‘Yalvarırım yavrumu geri ver. Ölünceye kadar kulun kölen olurum. Yavrum olmadan yaşayamam, inanın ölürüm.’’

BABA RAMAZAN

Yaşamak imkansız

Müzİsyen olan baba Ramazan Kayhan, bebeğinin çalınmasını ‘‘en büyük ve dayanılmaz bir acı’’olarak yorumlarken, yalvaran bakışlarla şöyle diyordu. ‘‘Yavrum olmadan, asla yaşayamam. Bence ölmek daha iyi. Yıllardır baba olma hayalleri ile yaşadığımı bilin.’

VE BAŞHEKİM

Bizi hiç bağlamaz

Antalya Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Nalcı, bebek hırsızlığı ile ilgili bir soruya, ‘‘Benim sorumluluğumda bir olay değil’’ yanıtını verdi. Başhekim, hırsızlığın bir polis vakası olduğunu da sözlerine ekledi. Polis ise, hastanede soruşturma ve araştırmaların sürdüğünü söyledi.

SON DAKİKA

Polİs Antalya’yı ayağa kaldıran bebek hırsızının hastane içinden yardım görebileceğini açıkladı.

ARANIYOR

Masum yüzlü bebek hırsızı: 24- 25 yaşlarında, kıvırcık saçlı, kumral tenli, 1.65 boyunda, kahverengi gözlü, 54- 55 kilo ağırlığında genç kadın

Bu eşgal, bebeği çalınan talihsiz anne Havana Kayhan'ın ifadesi üzerine belirlendi. Polis, kentin, hava, kara ve denizden kontrol altına alındığını, tüm giriş çıkış yollarının tutulduğunu açıkladı. Ayrıca polis acil ihbar bekliyor.

Kuşatma sürüyor

Ve dün gece, 150'nin üzerinde, kuşkuşu görülen bebekli kadın ve çift, polis kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanların tümü serbest kaldı.

İhbar edin

Polis İmdat: 155

Emniyet Md: 345 41 00

Jandarma: 156

Aile: 0 542 695 19 26

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!