Bayram bahane tatil şahane

Güncelleme Tarihi:

Bayram bahane tatil şahane
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bayram ve sömestre tatilinin birleşmesiyle 23 güne çıkan tatil, turizm sektörüne yeni bir soluk verdi. Yurtiçi ve dışındaki tatil beldelerine büyük bir akın yaşanırken, dün sabah yüzlerce yolcu ve uğurlayıcı havalimanını doldurdu.

Uçak şirketleri, özellikle Antalya, Bodrum ve Dalaman'a ek sefer koymalarına rağmen, yolcu talebini karşılayamadılar. Atatürk Havalimanı'ndan, sadece önceki gün ve dün gerçekleştirilen iç ve dış hat seferleriyle, yaklaşık 100 bin kişinin İstanbul'dan ayrıldığı belirtildi.

Ramazan Bayramı tatilinde iç turizmin eski yıllara oranla biraz zayıf kaldığını belirten turizmciler ise yurtdışına gidenlerin sayısında büyük artış görüldüğünü vurguladılar. Amerika, Uzakdoğu ve Afrika turlarına büyük ilgi olması, turizmcileri bile şaşırttı. Bu arada, İzmirliler, Romanya, Avusturya, İsviçre gibi kayak merkezlerine ilgi gösterirken, daha uzun tatil yapmak isteyenler uzakları seçti. Özellikle ABD için uçaklarda yer kalmadı. Ege sahilleri ise bu tatilde de gözde oldu. Hava soğuk olduğu halde eğlencenin önemli duraklarından Bodrum'da otellerde doluluk yüzde 90'lara ulaştı. Son dakika satışlarıyla oranın yüzde 100'e vuracağı belirtildi. Kuşadası, Marmaris gibi turizmin önemli noktalarında da, doluluk yüzde 70'e vardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!