Bayburt ve Bilecik iftar vakti 2020: Bayburt-Bilecik iftar, sahur, imsak saati kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Bayburt ve Bilecik iftar vakti 2020: Bayburt-Bilecik iftar, sahur, imsak saati kaçta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 14:58

Bayburt ve Bilecik iftar vakti ve sahur saati 2020 Diyanet İmsakiyesi ile belli oldu. Bayburt ve Bilecik sahur ve iftar saati araştırılıyor. İlk oruç için sahura kalkan Müslümanlar imsak vaktinden iftar vaktine kadar orucu bozan durumlardan uzak duracaklar. İşte Diyanet İmsakiyesine göre 2020 Bayburt ve Bilecik sahur ve iftar saatleri…

Haberin Devamı

Bayburt ve Bilecik iftar vakti, ilk orucunu tutan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kardeşlik ikliminin dört bir yanı sardığı, birlik ve beraberliğin arttığı, bolca ibadet edilen on bir ayın sultanı ramazan ayı idrak edilemeye başlandı. Müslümanlar ilk oruç için sahura kalktıktan sonra iftar saatini beklemeye başladılar. İşte Ramazan imsakiyesine göre Bayburt ve Bilecik iftar, imsak, sahur vakitleri…

TÜM İLLERİN SAHUR VE İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYBURT İFTAR VE SAHUR VAKTİ SAAT KAÇTA?

Bayburt'ta ilk iftar 19:14'te yapılacak. 25 Nisan'da imsak vakti 03:45 olacak.

Bayburt ve Bilecik iftar vakti 2020: Bayburt-Bilecik iftar, sahur, imsak saati kaçta

BİLECİK İFTAR VE SAHUR VAKTİ SAAT KAÇTA?

Haberin Devamı

Bilecik'te ilk iftar 19.55'te yapılacak. 25 Nisan'da imsak vakti 04:26 olacak.

Bayburt ve Bilecik iftar vakti 2020: Bayburt-Bilecik iftar, sahur, imsak saati kaçta

İFTAR DUASI NASIL OKUNUR?

İftar duası;

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

Anlamı;

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

Yemek duası;

"Bismillâhirrahmânirrahîm

Elhamdülillâhi’llezî et’amenâ ve sekânâ ve cealnâ minel müslimîn.Nimetu celillullah,Berakati Halillullah Şefaat ya Rasulullah, Külû ve’şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü’l müsrifîn.Allahumme zid velâ tengus bi-hürmeti-l Fatiha…"

Anlamı;

"Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd bizi doyuran, içiren, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.Allahım Fatiha suresi hürmetine arttır eksiltme. AMİN…"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!