Başkan adayları netleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan adayları netleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 07:00

CHP’nin, yerel seçimlerdeki “A takımı” olarak nitelenen metropol adaylarıyla ilgili yol haritası da netleşiyor.

Haberin Devamı

Kulislere yansıyan bilgilere göre yönetimi CHP’de olan büyükşehirlerden Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Adana, Antalya, Eskişehir ve Mersin’de mevcut başkanlarla yola devam edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

METROPOL PLANI

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yeniden aday olmalarını istediğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, önceki günkü ziyaretinde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için “Görevine devam edecek” dedi. Yavaş, önceki gün başkentteki bir törende adaylığını açıkladı. İmamoğlu da kurultay sürecinde tercihini genel başkanlık yerine İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’ndan yana kullanacağının işaretini vermişti.

HATAY KARARI

Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın küçük bir farkla da olsa önde çıktığı Hatay’da ise mevcut başkan Lütfü Savaş ile yola devam edilip edilmeyeceğine son bir değerlendirmenin ardından karar verileceği konuşuluyor. Depremin ardından eleştiri oklarının yöneldiği Savaş ile ilgili kararı Kılıçdaroğlu’nun vereceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Muğla ve Tekirdağ’da ise mevut başkanlar Osman Gürün ve Kadir Albayrak ile ilgili ise aday değişimine gidilmesi bekleniyor.

GÖZLER O BÜYÜKŞEHİRLERDE

Kılıçdaroğlu’nun sık sık, mevcutların yanı sıra yeni büyükşehir belediyeleri kazanacaklarını söylemesinin sırrı da ortaya çıktı. Kulislere göre, AK Partili başkanların yönettiği Balıkesir ve Denizli’de cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’nun önde çıkması CHP’yi umutlandırdı. CHP’de bu iki büyükşehire özel çalışma başlatılırken, Balıkesir için Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın adı geçiyor.

CHP’de dikkatlerin yöneldiği ve özel çalışma yapılan diğer iki büyükşehirin de Bursa ve Manisa olduğu öğrenildi. 

İTTİFAK HESAPLARI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan oylara göre büyükşehirlerin dışında Uşak ve Zonguldak gibi bazı kentleri de mercek altına alan CHP’de, büyükşehir ve illerin önemli bölümünde seçim zaferi için ittifak ihtiyacına dikkat çekiliyor.   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!