Başbuğ'un hayalini gerçekleştiriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başbuğun hayalini gerçekleştiriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 23:14

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Alparslan Türkeş’i 20. ölüm yıldönümünde andıktan sonra “Alparslan Türkeş’in hayali de başkanlık sistemiydi, Başbuğ’un hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz” dedi. Yıldırım dün Yozgat’taki mitingde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ŞANZIMANI DAĞILMIŞ
“Mevcut Anayasa 82 model, her tarafı dökülüyor. Şanzımanı dağılmış. Anayasa’yı yapan darbeciler, yok olmuş, bu dünyadan öbür dünyaya gitmiş. Türkiye’nin gelişen ihtiyaçlarına derman olamıyor. MHP ile birlikte bu Anayasa’yı değiştirmek için bir çalışma yaptık. Bu Anayasa eski bir araba. 82 model, artık yürümüyor. Türkiye’nin yönünü belirleyemiyor. Çünkü anayasa bir ülkenin pusulasıdır. Pusula bozulmuş. Gelecek vaat etmiyor, yol göstermiyor. Sürekli engeller, sürekli dayatma, sürekli darbe tehdidi. Türkiye zaman kaybediyor. 2001 sonra milletin sinesinden AK Parti çıktı. Bizimle de uğraştılar. Hatırımız kalmasın diye bizi de boş bırakmadılar. İlk olarak milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi yasak getirdiler. Yetmedi, AK Parti’yi kapatmak için dava açtılar. Yetmedi, cumhurbaşkanının seçilmesini engellediler. Bu işin arkasında da bugün ‘hayır’ kampanyası yapan CHP var. CHP’nin bu memlekete bir hayrı yok. Nerede hayırsız iş varsa her yerde CHP. Hayır’dan hayır gelmez, CHP’den hiç gelmez. Bu hayırcılar, ne vaat ediyor? Hiçbir şey yok; korku, tehdit, kaos, karamsarlık.

4 Nisan, rahmetli Türkeş’in 20. ölüm yıldönümü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Alparslan Türkeş’in hayali de başbakanlık, başkanlık sistemiydi, Cumhurbaşkanlığı sistemiydi. İşte onun mirasını devralan MHP’li, BBP’li kardeşlerimizle, ülkücülerle, milliyetçilerle, alperenlerle bir olduk beraber olduk, Başbuğ’un hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz. Eski Türkiye siyasetinin aksayan yönlerini ortadan kaldırmak istiyoruz. Sistemin tıkanan iflas eden yönlerini bir bir elden geçiriyoruz. 16 Nisan’dan itibaren daima iktidar, daima istikrar, daima güven ve devamlı kalkınma. Şimdi artık belirli bölgelerden oy alarak iktidar olmak yok. Yüzde 50 oy alabilmek için doğudan da, batıdan da kuzeyden de güneyden de oy alacaksın. Aksi takdirde kulağının arkasını görsen de iktidarı göremezsin. Milletin gözüne giren iktidar olacak, ama Ağustos böceği gibi yan gelip yatanlar iktidar yüzü görmeyecek. Onun için bunlar avaz avaz bağırıyor.” 

YOZGAT'TAN YÜZDE 90 İSTEDİ
 Başbakan Yıldırım, diğer illerde yaptığı gibi Yozgat’ta da bir iddia koydu. “2007’de referandum yaptık size sorduk mu? Yozgat o gün Cumhurbaşkanını halk seçsin dedi. Yüzde 84 ‘Evet’ dedi. Üzerinden 10 yıl geçti, bunun enflasyonu var, artışı var. 4’ü onların olsun. Yüzde 90 olacak”

BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MİTİNGDE
Başbakan Binali Yıldırım’a, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte geldiği Yozgat mitingi sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve AK Partili vekillerin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler de eşlik etti. Şenliler, miting sırasında anons edildi, Bakan Bozdağ ve AK Partili vekillerle birlikte vatandaşları selamladı. 

BAKMADAN GEÇME!