Başbakan: Milletin kararı üzerine mahkeme karar  ihdas edemez

Güncelleme Tarihi:

Başbakan: Milletin kararı üzerine mahkeme karar  ihdas edemez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 00:48

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonuçlarına itirazlara ilişkin “Milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme karar ihdas edemez. YSK’nın kararları kesindir” dedi. Yıldırım, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Maç henüz bitmedi” çıkışına ise “Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Anamuhalefet partisinde kim en son sözü söylüyor anlamış değilim” yanıtını verdi. Başbakan, dün gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

BUNLAR BEYHUDE GAYRETLER

(CHP’nin Danıştay’a başvurusu) Millete gittik. Kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikâyetle düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir. Ama tabii yalnızca CHP değil herkes itiraz hakkını kullanma durumundadır. Kullanmak isterse diyecek bir şeyimiz yoktur. Ama millet sözünü söylemiştir. Yüzde 51.4, 25 milyon 200 bine yakın vatandaşımız ‘evet’ vermiş, 23 milyon civarında vatandaşımız da ‘hayır’ demiştir. Milletin iradesine, kararına rıza göstermemek demokrasiye gerektiği kadar inanmamak anlamına gelir. Çözümü başka mecralarda, yerlerde aramak anlamına gelir. Bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin bir manası yoktur. YSK yapılan her seçimle ilgili itirazları karara bağlar ve mesele biter. Seçimler konusunda YSK’nın verdiği karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur. Ama buna rağmen gidebilirler mi? Gayet tabii gidebilirler. Neticede milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme karar ihdas edemez.

Haberin Devamı

HERKES AYRI TELDEN ÇALIYOR

(CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın açıklamaları) Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Onlar eğer böyle bir yol benimsiyorsa bu demokratik bir yol değildir. Milletin kararını sindirememek, içselleştirmemek anlamına gelir. Bu da anamuhalefet partisine yakışmaz. Anamuhalefet partisinde kim en son sözü söylüyor onu da anlamış değilim. Bugünlerde anamuhalefet partisinde herkes ayrı bir telden çalıyor. Tam bir kakafoni hâkim.

(AK Parti Genel Kurulu) Kongre süreci devam ediyor. Partimizin yetkili kurulları kongre takvimiyle ilgili çalışmaları başlatmıştır. Bundan sonra da ne karar verilecekse ona göre icra edilecektir.

AMANSIZ MÜCADELE DEVAM EDİYOR

(Terör operasyonları) Ülkemizin hem içeride hem dışarıda birliğine, beraberliğine kast eden bütün terör örgütleriyle amansız mücadelesi devam ediyor. Bölgede birkaç gün önce başlatılan operasyonlarda bugüne kadar 30 civarında terörist etkisiz hale getirildi. Çukurca’da saha taramaları esnasında iki askerimiz, üsteğmenimiz şehit edildi ve karşılığı hemen verildi, gereken yapıldı. Oradaki terör yuvaları darmadağın edildi. Bu mücadele devam edecek. Türkiye’nin sınırlarının dışında da tehdit var olduğu müddetçe bu tehdit kimden gelirse gelsin Türkiye gereken karşılığı verir.

Haberin Devamı

DEAŞ’A TAVRIMIZ AÇIK VE NET

(ABD’nin Suriye operasyonlarında Türkiye’nin durumu) ABD ile DEAŞ’a karşı mücadelede tavrımız açık ve nettir. Nasıl işbirliği yapacağımız her seviyede kendilerine aktarılmıştır. Bu şartlar altında karar bizim değil, karar ABD’nin kararı olacaktır. Cumhurbaşkanımız 16-17 Mayıs gibi Trump (ABD Başkanı) ile kapsamlı görüşme yapacak ve ona göre hareket edilecektir. Şu esnada varsayımları esas alarak bir kanaat oluşturmak yanlış olur. Yanlış olmayan tek şey, Türkiye’ye içeride ve dışarıda zarar verecek kim varsa arkasında kimin olduğuna bakmadan gereğinin yapılacağıdır.”

Başbakan: Milletin kararı üzerine mahkeme karar  ihdas edemez

Haberin Devamı

ERDOĞAN’A: SESİNİZİ DUYMAK İSTEDİM

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, dün cuma namazını Hacı Bayram Camisi’nde kıldıktan sonra çıkışta vatandaşlarla sohbet etti ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir kadının “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile konuşmak istiyorum” ricası üzerine Başbakan Yıldırım, cep telefonundan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı aradı. Telefonu eline alan kadın da Erdoğan’a bir istediğinin olmadığını, kendisinin sesini duymak için konuşmak istediğini söyledi. Yıldırım daha sonra başka bir kadını daha Erdoğan’la görüştürdü. Daha sonra yürüyerek Ankara Valiliği’ne geçen Başbakan’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!