Başbakan Babacan’ı gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Babacan’ı gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2005 02:23

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ile görüşmeleri yürütecek olan başmüzakereci profilini biraz daha netleştirerek, 6 özellik sıraladı.

Erdoğan, başmüzakereci için sıraladığı bu şartlarla; siyasi kulislerde bir süredir seslendirildiği gibi Devlet Bakanı Ali Babacan’ı işaret etti. Erdoğan, dün akşam gezide bulunduğu Güney Afrika’dan canlı olarak katıldığı bir televizyon programında atanacak olan başmüzakereci için profil tanımını netleştirdi ve bu özellikleri şöyle sıraladı:

Siyasi alt yapı.

Ekonomik derinlik.

Yabancı dil bilmesi.

İkili ilişkilerde başarı.

Sevecen yapı.

Kollektif çalışmaya yakın.

Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan’ı işaret eden bu profile rağmen, müzakere sürecinin bir numaralı sorumlusunun Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül olduğunu tekrar etti. Erdoğan, hükümetin bu konuyu alıp götürme iddiasında olmadığını bir çok kurumla beraber çalışacaklarını ifade etti.

Başmüzakereci isminin belli olması için gelen baskılar konusunda medyayı suçlayan Erdoğan, ‘Hükümeti baskı altına almanın anlamı yok’ dedi. Medyanın olayı magazinleştirdiğini iddia eden Erdoğan, ‘Bu magazin değil, ciddi bir olay. Olayı karikatürize ediyorsunuz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!