Bariyer durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Bariyer durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 23:07

Terör örgütü PKK dün Mardin’in Midyat ilçesini kana buladı. Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü minibüsle girmek isteyen terörist, polisin ateş açması sonucu başaramayınca, demir korkuluk ve beton bariyerlerin önünde bombayı patlattı. 2 kadın polis şehit oldu, 3 sivil öldü. 51 kişi yaralandı. Emniyet girişindeki beton bloklar facianın büyümesini önledi.

Haberin Devamı

TERÖRÜN hedefinde dün Mardin’in turistik ilçesi Midyat vardı. Bomba yüklü minibüsle Emniyet Müdürlüğü’ne girmek isteyen teröriste polisler ateş açtı. Bunun üzerine PKK’lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü. Terörist minibüsle birlikte parçalanırken, çıkan yangında Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da alev aldı.

KARGO ARACI SÜSÜ
Saat 11.15 sıralarında meydana gelen patlamada polis memuru Nefize Özsoy (32) olay yerinde, polis memuru Şerife Özden Kalmış (31) kaldırıldığı hastanede şehit oldu, Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan (59) ve Fahrettin Ekinci (31) yaşamını yitirdi. Patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 51 kişi yaralandı. Patlamada Emniyet binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev ve işyerlerinde de büyük hasar oluştu. Emniyet girişinde bulunan beton bloklar ve demir bariyerler facianın daha da büyük olmasını engelledi. Patlama Midyat’ta büyük paniğe neden oldu. Midyat Devlet Hastanesi’nin önü yakınlarından haber almak ve olası ihtiyaca karşı kan vermek isteyenlerle doldu. Hastanenin tüm doktorları acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi.Saldırının ardından polis ekiplerine takviye olarak jandarma da devreye girerek, stratejik yerlerde güvenlik önlemi aldı.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede elde edilen ilk bilgilere göre infilak ettirilen minibüse yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. PKK’lıların bomba yüklü minibüse bir kargo firmasının amblemlerine de yapıştırarak kargo aracı görüntüsü verdiği, bu yöntemle Emniyet Müdürlüğü’nden içeriye girmeye çalıştığı ortaya çıktı.

HDP’Lİ TAN’A TEPKİ
PKK’lıların saldırısı sonrası ilçeye giden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, olay yerinde inceleme yaptığı sırada bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Öfkeli kalabalık, Tan’a, “Sizi sorunu çözmek için gönderdik daha çok insan ölsün diye değil. Allah PKK’ya destek verenin belasını versin” diyerek yuhaladılar. Tan, otomobiliyle uzaklaşırken, bazı kişiler araca tekme attı.

Diyarbakır’dan Midyat’a giden gazeteciler, olay yerinde görüntü ve fotoğraf alırken bir grubun saldırısına uğradı. Çeşitli ajanslara çalışan Mahmut Bozarslan, Sertaç Kayar ile Hatice Kamer, öfkeli grubun tekme tokatla saldırısında yaralandı. 

HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN KORUMALIĞINI YAPMIŞ
BOMBALI saldırıda şehit olan Şerife Özden Kalmış’ın (31), 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün yakın koruması olarak görev yaptığı, yaklaşık 2 yıl önce şark görevi için Midyat’a atandığı öğrenildi. 8 yıllık polis olan Şerife Özden Kalmış, 6 aylık hamileydi. 7 Nisan’daki terör saldırısında ise Abdullah Gül’ün iki koruması şehit olmuştu.

Bariyer durdurdu


EŞİ DE VURULMUŞTU
SALDIRIDA şehit olan polis memuru Nefize Özsoy, meslektaşı Cumhur Özsoy’la evliydi ve 4 yaşındaki Elif’in annesiydi. Cumhur Özsoy, 2015’te Midyat’ta görevliyken teröristler tarafından uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda yaralanmış ve tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başlamıştı. Nefize Özsoy’un da Mardin’deki görev süresinin bitmesine 1 ay kaldığı öğrenildi.

Bariyer durdurdu



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!