Balyoz soruşturmasında ifade aşaması

Güncelleme Tarihi:

Balyoz soruşturmasında ifade aşaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 11:21

Balyoz Davası'nda onama kararı veren Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyeleri hakkındaki mağdur avukatlarının şikayetini değerlendiren Birinci Başkanlık Kurulu inceleme izni vermişti. İncelemede ifade aşamasına gelindi.

Haberin Devamı

İnceleme yapmak üzere görevlendirilen 11. Ceza Dairesi, şikayetçilerin ifadelerinin alınması için ikametgah adreslerine talimat yazdı. Şikayetlerle ilgili olarak İstanbul ve Anadolu Adalet Komisyonlukları'nca alınacak ifadelerin Yargıtay'a gönderileceği öğrenildi.

Mağdurlar şikayet dilekçelerinde, adli yargılama hakkına aykırı hareket eden, özgürlüklerini hukuka aykırı olarak kısıtlayan ve sahte delilleri üreten kişileri korumak/kollamak saikiyle onama kararını veren dairenin başkan ve üyeleri hakkında soruşturma başlatılmasını talep etmişti.

Çetin Doğan, Nedim Ulusan ve Hakan Büyük adına şikayette bulunan avukat Hüseyin Ersöz, ifadeye çağrıldıkları tebligatların dün kendilerine ulaştığını belirterek,"2014'te Balyoz Davası'na onama kararı veren Yargıtay 9. Daire Başkanı, üyeler ve savcısı hakkında şikayette bulunmuştuk. Birinci Başkalık Kurulu izin verdi. 11. Ceza Dairesi Başkanı'nı görevlendirdi. Bu incelemeyle ilgili olarak ifade alınma aşamasına gelindi. Çetin Doğan, Nedim Ulusan ve Hakan Büyük'ün dinlenmesi adına İstanbul Adalet Komisyonu'na yazı yazıldı. Dün tebligatlar ulaştı ve ifadeye çağrıldık. Ankara'da ikamet edenler Ankara'da dinlenecek.Ankara dışında oturanlar bulundukları ilin adalet komisyonlarınca dinlenip, ifadeleri Yargıtay'a gönderilecek. Şikayetçi olunan Yargıtay 9. Daire başkan ve üyelerinin de savunmaları alınacak" dedi.

BAKMADAN GEÇME!