Bakımevinde kan donduran görüntüler! İstanbul Valiliğinden ve Bakanlıktan açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 19:16

Büyükçekmece'de, özel bir bakımevinde görev yapan çalışanın hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlatıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bakımevinde kalanlar farklı kuruluşlara sevk edildi.

Haberin Devamı

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çalışan bir kişi, iddiaya göre hastaya şiddet uygulayarak, "Beni seviyor musun?" diye sormuştu. Görüntüyü çeken kişi ise o anları gülerek kaydetmişti. Yürekleri sızlatan görüntüler, sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki toplamıştı.

'ENGELLİ BAKIM MERKEZİNİN FAALİYETLERİNE SON VERİLDİ'

İstanbul Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, “24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece ilçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup, merkezde kalan engellilerimizin çevrede bulunan uygun bakımevlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

BAKANLIK DA AÇIKLAMA YAPTI

Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada görüntülerde yer alan personelin iş akdinin özel bakım merkezi tarafından feshedildiği belirtilirken, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan İstanbul’da özel bir bakımevinde görev yapan personelin hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Silivri’de özel bir bakımevinde meydana gelen olayın paylaşılmasının ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle ilgili bakım merkezine giderek gerekli incelemelerde bulunmuştur. Görüntülerde yer alan personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından derhal feshedilmiş, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak tarafımızdan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayın gerçekleştiği özel bakım merkezinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına, hizmet alan vatandaşlarımızın güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!