Bakanlık, çıplak şekilde zeytin havuzuna girme videosunun ardından harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık, çıplak şekilde zeytin havuzuna girme videosunun ardından harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 18:45

Manisa'da Muharrem A. çıplak bir şekilde zeytin havuzuna girdi. Sosyal medya platformu Tiktok'ta yayınlanan videonun ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, olaya ilişkin inceleme başlattı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Muharrem A. serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Manisa’daki bir zeytin işletmesinde çekildiği iddia edilen videoda çıplak şekilde zeytin havuzuna giren Muharrem A.'nın (42) insan sağlığına uygunsuz bir şekilde zeytinleri sepetlediği görülüyor.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada "Sosyal medyada paylaşılan, salamura zeytinin gıda güvenilirliği ve insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntülerle ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Polis tarafından gözaltına alınan Muharrem A. işlemleri için jandarmaya teslim edildi. Muharrem A. ifadesinde suçunu itiraf ederken, bunu eğlence amaçlı yaptığını söylediği öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muharrem A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İŞLETME MÜHÜRLENEREK FAALİYETTEN MENEDİLDİ

Öte yandan, Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile görüntülerin çekildiği işletme Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetten menedildi, işletme sahibi hakkında idari ceza uygulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!