Bakan Soylu açıkladı... Türkiye'de ilk kez ülke genelinde tatbikat yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2022 12:23

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "12 Kasım'da, 18.57’de ilk kez bir ülke tatbikatı yapacağız. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek." dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İletişim Başkanlığı ile AFAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Afet İletişim Çalıştayı'nda açıklamalarda bulundu. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının sahada olmasının bir güven ifadesi olduğunu söyleyen Soylu, “Binlerce kilometre ötededir Bangladeş ve Arakan. Türkiye hem geçmişinden gelen bu eminlik ve güven ile hem de bugün devam eden eminlik ve güvenle bunu aynı şekilde ortaya koymaktadır. Hem içeride hem de dışarıda gerek afet yönetimi gerek insani yardım konusunda kendi kurumlarını dünyanın en güvenilir kurumları haline getirmiş bir Türkiye tablosu var” diye konuştu.

Bugün “Nerede bu devlet?” sözünün olmadığını belirten Bakan Soylu, “Bugün ‘Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun’ sözünün hüküm sürdüğü bir Türkiye var. Bu gelecek nesillerimize bırakacağımız en önemli miraslardan biridir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

12 KASIM'DA ÜLKE GENELİNDE TATBİKAT

Bakan Soylu, Düzce depreminin 23. yıl dönümünde, depremin gerçekleştiği saatte tatbikat yapılacağını duyurdu.

Bakan Soylu, "İlk kez Japonya'da yıllardır yapıldığı gibi bir ülke tatbikatı yapacağız. 12 Kasım saat 18.57'de bir tatbikatımız var. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye'ye aynı anda mesaj gelmiş olacak" ifadelerini kullandı.

1 yıl içinde bitecek yeni bir sistemin de üzerinde çalıştıklarını söyleyen Soylu, "Türkiye'nin tamamına aynı iletişim sistemi ile ulaşmak mümkün değildi. Yaklaşık 5- 6 yıldır bununla uğraşıyoruz. Bizim arkadaşlarımız başarılı bir şekilde yaptı. Hem polis hem de jandarma telsizini birbiri ile konuşturdular. Şimdi bunu savunma sanayiine devrettik. Savunma sanayisini hem kırsalda hem de şehirlerde bir afet anında, savaş anında birbiri ile konuşturabilecek bir altyapıyı oluşturmuş olduk" açıklamasında bulundu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!