Bakan Avcı: 'Bütün velilerin karneleri arşivimizde var'

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı: Bütün velilerin karneleri arşivimizde var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 13:01

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte velilere çağrıda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Karneler bir değerlendirme yapıyor ama bu her şeyin sonu değil. Velilerden çocuklarını ikinci yarıyıla hazırlamalarını bekliyoruz. Bütün velilerin karneleri arşivimizde var. Çocuklarına yüklenen aileler olursa onların karnelerini açıklarız. İşin şakası çocuklarımız dinlensinler” dedi.

Haberin Devamı

2015-2016 eğitim ve öğretim yarı yılının tamamlanmasıyla birlikte bugün yaklaşık 17 milyon öğrenci karne heyecanı yaşıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da İstanbul'daki Güzelcehisar İlkokulu'nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.



Karne dağıtım törenine Bakan Avcı'nın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı.

Bakan Avcı: Bütün velilerin karneleri arşivimizde var


Öğrencilere karnelerini dağıtarak heyecanlarına ortak olan Bakan Avcı, bir öğrencinin karnesini inceleyerek, “Ali'nin karnesi çok çok güzel” dedi. Zeynep isimli bir öğrenci ise Bakan Avcı'ya çizdiği bir resmi hediye etti. Bakan Avcı, Vali Şahin ve Muammer Yıldız öğrencilere hediyelerini vererek onlarla fotoğraf çektirdi.

SİNEMAYA GİDECEKLER, KARTOPU OYNAYACAKLAR'

Haberin Devamı

Karne dağıtım töreninin ardından Bakan Avcı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Avcı, “Öğrencilere, öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Çok çalıştılar. Özellikle ilkokul ve anaokul öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Rana öğretmene teşekkür ederim. Her öğrenci için manilerle dolu karne hazırlamış. Çocuklarımız tatilde ödev yapmayacaklar. İstedikleri kitapları kendileri okuyacaklar. Bir zorunluluk ve ödev psikolojisi yapılmayacak. Sinemaya gidecekler, maça gidecekler, kartopu oynayacaklar. Yarıyıl tatilinde sağlık diliyorum” diye konuştu.

Bakan Avcı: Bütün velilerin karneleri arşivimizde var



'VELİLERİN KARNELERİNİ AÇIKLADI'

Haberin Devamı

Velilere de uyarıda bulunan Bakan Avcı, “Bu karneler bir değerlendirme yapıyor ama bu her şeyin sonu değil. Velilerden çocuklarını ikinci yarıyıla hazırlamalarını bekliyoruz. Bütün velilerin karneleri arşivimizde var. Çocuklarına yüklenen aileler olursa onların karnelerini açıklarız. İşin şakası çocuklarımız dinlensinler” dedi.

BAKMADAN GEÇME!