Bakan Arslan: Hiçbir şekilde böyle bir yazılım almadık

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 14:13

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine yapılan “Adalet Yürüyüşü” sırasında partililerin bir Alman şirketinden sağlanan casus yazılım aracılığıyla dinletildiği iddialarına ilk kez yanıt verdi. Arslan, “Kesinlikle böyle bir yazılım kullanmamız söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Arslan: Hiçbir şekilde böyle bir yazılım almadık
Kars’ta katıldığı bir programın ardından gazetecilerle biraraya gelen Arslan, iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

SÖZ KONUSU DEĞİL

“Bu tür söylemleri biz de dinliyoruz. Konuyla ilgili Bilgi Teknolojileri Kurumu, bu anlamda sadece mahkemeler marifetiyle veya hakimler marifetiyle verilen kararlar çerçevesinde dinleme için uç veren bir görev ifa ediyor. Hiçbir şekilde kim neyi nasıl dinledi, ne konuştu, böyle bir görevi yok. BTK’ya karar geliyor, karar geldikten sonra da BTK içerisinde hakim arkadaşlar var. Onlar inceliyor, doğrudur derse sadece uç veriyor. BTK marifetiyle bu tür bir yazılımın satın alındığı ve bunun dinleme için kullanıldığı ifade ediliyor. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Net ve yüzde 100 söyleyeyim, BTK kurum başkanımız da burada. Bakanlık olarak, kurum olarak bizim aldığımız, satın aldığımız veya gayriresmi olarak alıp da kullandığımız hiçbir şekilde hiçbir yazılım, buna casus yazılım da dahil söz konusu değil, olamaz. Yasalar çerçevesinde bize verilen görevlerimiz çerçevesinde işleri yapan bir kurumuz.  Bizimle ilgili töhmet altında bırakacak, bu kadar nezih hizmet eden bir kurumu yıpratmaya yönelik bu ifadeyi kesinlikle reddediyoruz. Bize daha önce sorsalardı, böyle bir şey yaptınız mı diye biz net bir şekilde hayır böyle bir yazılım almamız da söz konusu değil, kullanmamız da söz konusu değil derdik. Ama sanki böyle bir şey varmış gibi vatandaşın kafasında bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.”

Haberin Devamı

ALMAN BASINI YAZMIŞTI

Almanya’da üç ayrı basın kuruluşunda yayımlanan haberde, Alman Finfisher şirketince geliştirilen bir casus yazılımla Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı Adalet Yürüyüşü’ne katılanların cep telefonlarının izlendiği, mesajlarının takip edildiği iddia edilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iddialarla ilgili olarak, Meclis grup toplantısında, “Şimdi biz merak ediyoruz; bu casusluk programını Alman hükümeti Türkiye’de kimlere sattı? Demokrasi adına aslında bir utanç belgesidir bu. Sayın Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri Kurumu size bağlı. BTK da bunu açıklasın. Acaba onlara mı sattılar bunu veya emniyete veya MİT’e mi sattı Alman hükümeti? Çıksınlar açık yüreklilikle itiraf etsinler, ‘Sizi dinlemek için aldık’ desinler, vallahi dava açmayacağım” açıklaması yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!