Bahçeli’den ‘Huzur Hattı’ önerisi

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli’den ‘Huzur Hattı’ önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 07:00

MHP Lideri Bahçeli, “Irak’ın kuzeyindeki dağlık bölgeyi içine alacak şekilde, 60 kilometreye kadar inen ‘Türkiye’nin Güvenlik ve Geleceği İçin Huzur Hattı’ kurulmalı, bu hatta sinek bile sokulmamalı” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: Terör son bulmalı. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne inancımız ve güvenimiz tamdır. Dağda, bayırda, sınır hattında mücadele ettiğimiz hainlerin siyasi cephesi olan DEM’cilerin TBMM’de bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır. Hiçbir terörist veya yandaşı, dağda, bayırda, ovada, belediyede, şehirde ve TBMM’de barınamamalı, tutunamamalıdır.

IRAK’TAN BAŞLAMALI

Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan güvenlik toplantısında alınan kararları desteklemekle birlikte, Irak’ın kuzeyindeki dağlık bölgeyi içine alacak şekilde, bu ülkeyle koordineli ve karşılıklı uzlaşmayla, süresi belirlenmiş ve derinliğine 60 kilometreye kadar inen, buradan Hatay’a kadar uzanacak ‘Türkiye’nin Güvenlik ve Geleceği İçin Huzur Hattı’ kurulmalı, bu hattın içine sinek bile sokulmamalıdır. PKK’nın siyasi cephe örgütü olarak faaliyet gösteren sözde siyasi partinin yöneticileri ve milletvekilleri, devlete meydan okumanın, PKK’ya yardım ve yataklık suçu işlemelerinin bedelini en ağır şekilde ödemek durumundadır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!