Bahçeli Akar'a sahip çıktı: Dimdik komutan

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli Akara sahip çıktı: Dimdik komutan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 23:44

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Meclis Darbe Komisyonu’na verdiği yanıtlarla ilgili eleştirilere tepki göstererek, “Dimdik bir komutan. Devleti düşünmek lazım. Eleştirecek adam mı kalmadı?” diye konuştu.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önceki akşam partisini takip eden gazetecilerle iftar yemeğinde buluştu. Orgeneral Hulusi Akar’ın Meclis Darbe Komisyonu’na verdiği yanıtların sorulması üzerine Bahçeli özetle şöyle dedi:

“Sayın Genelkurmay Başkanı, darbenin muhatabı. İtiliyor, kakılıyor, elleri kolları bağlanıp, götürülüyor. Ona bunu yapanları bırakıp, onunla uğraşmak doğru değil. Terörü çökertmeye çalışan bir orduyu bir arada tutmaya çalışıyorsun. Suriye ile Irak karmakarışık bir ortam içerisinde. Şu an Suriye ile Irak’la, ABD’si, Almanya’sı ile uğraşırken, Komutan’ı tartışmaya açmak tarihi bir hata olur. Çökertilmeye çalışılan bir orduyu ayakta tutmaya çalışıyor. Dimdik bir komutan. Devleti düşünmek lazım. Komutanı kırmamak, incitmemek lazım. Eleştirecek adam mı kalmadı?”

Bahçeli, “Şah Fırat operasyonu üzerinden dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için ‘Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın’demiştiniz. Hulusi Akar’la daha yakınsınız gibi bir düşünce var, ne diyorsunuz?” sorusu üzerine de şunları söyledi:

‘BABAMIN OĞLU DEĞİL’
“Genelkurmay Başkanı ile en az konuşan benim. FETÖ’nün ne olduğunu tespit etmeden her şeyi Genelkurmay Başkanı’na yüklemek doğru değil. Genelkurmay Başkanı babamın oğlu değil. Günü gelirse eleştiririz. Ama şu an çok yönlü bir savaş hali var. Destek olmak lazım.”

BAKMADAN GEÇME!