Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 15:17

Bağ-Kur Sorgulama paneli sayesinde Bağ-Kur başlangıç tarihinizi ve toplam hizmet sürenizi görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bağkur numarınızı bilmiyorsanız sorgulama sayfasına T.C kimlikle giriş yaptıktan sonra Bağ-Kur numaranızı da öğrenebilirsiniz.

Bağ-Kur, yani 4B kurumuna ait olan primlerinizin borçlarını Bağ-Kur borç sorgulama işleminiz ile öğrenebilirsiniz. Primlerinizi düzenli olarak ödemeniz emekliliğiniz için önemli bir yer tutar. Primlerinizi ödemediğiniz takdirde üzerinize borç birikir ve bu borç sürekli faizle artar. Bunun için Bağ-Kur borç sorgulama işleminin devamlı olarak yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bağ-Kur borç sorgulama işleminizi internet üzerinden iki farklı şekilde yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işleminizi yapmak istiyorsanız E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden şifrenizi 2 lira karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi bütün E-Devlet işlemlerinizde kullanabilirsiniz. Şifresiz olarak da Bağ-Kur borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Bağ-Kur borcunuzu aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/4b-borc-durumu

Bağ-Kur Hizmet Dökümü

Bağ-Kur hizmet dökümü alabilmek için E-Devlet şifresi alıp kişisel bilgilerinizle sisteme girip almanız mümkün, bilgi güvenliği açısından E-Devlet şifresi olmadan Bağ-Kur hizmet dökümü sorgulama imkanı bulunmamaktadır.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMASI YAPMAK İÇİN

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi ile primlerinizi öğrenmek için PTT’den bir defaya mahsus şifre almanız gerekmektedir. E-Devlet üzerinde şifresiz sorgulama yapamazsınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!