Baca temizliği ve kombi bakımınızı yaptırın

Güncelleme Tarihi:

Baca temizliği ve kombi bakımınızı yaptırın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 12:05

Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşle birlikte İstanbul’da kombiler yavaş yavaş yanmaya başlayacak. İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik’ten geldi. İGDAŞ’ın kışa hazır olduğunu belirten Çevik, İstanbullular’ın da üzücü olaylarla karşılaşmamak için tedbir almaları, doğalgaz kullanımına geçmeden önce baca ve kombi bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul’a doğalgaz dağıtımını üstlenen İGDAŞ, kış bastırmadan baca temizliği,kombi, şofben, soba gibi yakıcı cihaz bakımlarının bir an önce yapılmasını önerdi. Tüm fosil yakıtların kullanımında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan İGDAŞ ;tatsız, renksiz, kokusuz olması nedeniyle ‘sessiz katil’diye tanımlanan karbonmonoksitin, yapısında karbon bulunan fosil yakıtlarda, tam yanmama nedeniyle ortaya çıkarak zehirlenmelere yol açtığını hatırlattı.

İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, temel kurallara uygun kullanıldığında doğalgazın çok güvenli bir yakıt olduğunu belirterek, “16 bin 500 kilometrelik altyapı ağımızla İstanbul’un tamamına yakınına doğalgaz dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Doğru kullanıldığında doğalgazınen güvenli yakıt olduğunu unutmayalım” dedi.

Haberin Devamı

MENFEZLERİ ASLA KAPATMAYIN

Mehmet Çevik, en sık tekrarlanan hataları anlatarak doğalgaz kullanıcılarını, şöyle uyardı: “Ortam havasını tamamlayan havalandırma menfezlerinin kapatılmış olması, bacalarda ve duman kanalında oluşan deformasyonların tespit edilip sorunların yetkili kişilerce giderilmemesi en büyük hataların başında geliyor. Menfezlerin asla kapatılmaması gerekiyor.”

Çevik, “Güvenli doğalgaz kullanımı için ayrıca, bacaların temizliğinin yılda bir kez yetkili baca temizleme firmalarına yaptırılması, kombi, şofben ve kazan gibi yakıcı cihazların baca sensörlerininçalışıyor olması, yakıcı cihazların yılda bir kez bakımının yapılmış olması şart. Bunun yanı sıra doğalgaz kullanıcılarının tesisatlarına kesinlikle müdahale etmemeleri ve yetkisiz kişilere müdahale ettirmemeleri de çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!