Baba kucağından azgın sel sularına

Güncelleme Tarihi:

Baba kucağından azgın sel sularına
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 00:00

Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Kocadere Beldesi’nde, sağanak yağışın etkisiyle suları yükselen derenin ayaklarına baskı yaptığı köprü, 29 yaşındaki Şener Adalı’nın kucağında 6 aylık oğlu Mert’le üzerinden geçtiği sırada yıkıldı.

Şener Adalı, 6 aylık oğlu ile suda sürüklenmeye başladı. Suların şiddetiyle ellerinden kurtulan oğlunun peşinden giden Şener Adalı, tüm çabalarına rağmen minik Mert’e ulaşmayı başaramadı.

İki saatte bulundu

Babasının çabalarına rağmen azgın sulara kapılan Mert, bir süre sonra gözden kayboldu. Acılı baba Şener Adalı’nın feryadına, çevredekiler yetişti.
Olay yerine gelen Yalova ve Çınarcık İtfaiyesi ekipleri ile Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi’ne bağlı balıkadamlar, minik Mert’i bulabilmek için dereyi didik didik aradılar. Ancak iki saat kadar sonra, acı haber geldi.

Henüz 6 aylık minik Mert Adalı’nın bir çalıya takılmış cansız bedeni, itfaiye ekipleri tarafından bulundu. Şener Adalı, oğlunu görünce gözyaşlarına boğuldu.
Polisler ve akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Şener Adalı olay yerinden uzaklaştırıldı. Şener ve Hanım Adalı çiftinin tek çocuğu olan minik Mert’in cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Hava 4 can aldı

Kötü hava şartları nedeniyle bir acı haber de, Mardin’in Dargeçit İlçesi’nden geldi. İlçede yaşayan 11 yaşındaki Sadiye Aslan ile 13 yaşındaki ablası Mevlüde Aslan, kendilerine ait hayvanları, otlatmak üzere Saray Mahallesi yakınlarından geçen dere kenarına götürdü.

Ancak Sadiye Aslan, aşırı yağış nedeniyle taşan derenin yol açtığı sel suLlarına kapıldı. Kardeşini kurtarmak için azgın sulara giren abla Mevlüde Aslan da kayboldu. Mahalle sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine başlatılan arama çalışmaları sonucu, abla ile kızkardeşinin cansız bedenleri sudan çıkarıldı.
Mardin’in Derik İlçesi´nin Çataltepe Köyü´nde de 3 yaşındaki N. Nezir Aksak, yağış nedeniyle aşırı suyun geldiği dereye düşüp boğuldu. Ömerli İlçesi´nin İkipınar Köyü´nde geçiçi köy korucusu 36 yaşındaki Mehmet Demircan’ın nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım isabet etmesi sonucu öldü.

6 metrelik dalgalar

Batı Karadeniz’de fırtınanın saatteki hızı zaman zaman 75 ile 90 kilometreye ulaştı. Zonguldak’ta dalga boyu 6 metreyi buldu. Marmara Denizi’nde ise dalga boyu 3 metre rüzgar hızı ise 75 kilometre oldu. 15 şilep ve tanker poyraz nedeniyle Şarköy’e sığındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!