Aydın’da ‘Topuklu Efe’yle devam kararı

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da ‘Topuklu Efe’yle devam kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Söke’de temel atma törenine katılırken “Önümüzdeki süreçte de Özlem Başkanımız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek” diyerek ‘Topuklu Efe’ olarak bilinen Özlem Çerçioğlu’nun aday olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Aydın’ın Söke ilçesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yatırımların toplu temel atma törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalık vatandaş topluğunun katılımıyla gerçekleşen törende genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve belediye başkanları da yer aldı.  

AÇILIŞ MART 2024’TE

Söke’ye 302 kilometre yol, 385 kilometre altyapı yatırımı yapıldığını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu şöyle dedi: “Bugün 2019 yerel seçimlerinde söz verdiğimiz yatırımların temel atma törenlerini gerçekleştiriyoruz. 42 bin m2 üzerine oturan yeni otogar, seçimde söz verdiğim kentin kalbinde yer altı otoparkı ve yine 10 bin m2 üzerine oturan yeşil alan ile otoparkı Sökemize kazandırıyoruz. Seçimlerde vermiş olduğumuz sözleri teker teker yerine getiriyoruz. Temelini attığımız üç projeyi 2024 Mart ayının ilk haftasında da halkımızın kullanımına açacağız.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE İÇİN DE ÖRNEK BAŞKAN

“Bir belediye başkanı kendisini kentine adamışsa, kentin insanına yaşı ve yaşadığı yer ne olursa olsun hizmet edebiliyorsa o kentte güzellik vardır” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanlığı’nda çalıştığı dönemde Söke’de kaldığını, Söke’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Trafik, yol ve yeşil alan sorunlarınız var ama Özlem Başkan bunları çözmeye kararlı. Bugüne kadar Söke’ye 1 milyar liralık yatırım yaptığını ifade etti. Bugünkü temel atılan projelerde 150 milyon TL tutarında yatırımlar yapıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten de sadece Aydın için değil, Türkiye için de örnek belediye başkanlarımızdan biridir. Örneğin birinci yönü kadın bir belediye başkanı, ikincisi ise Aydın’a yaptığı yatırım ve hizmetler. Aydın’a yaptığı yatırımları sanmayın ki sadece Aydınlılar biliyor, bütün Türkiye biliyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de Özlem Başkanımız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek.” 

Aydın’da ‘Topuklu Efe’yle devam kararı

Kılıçdaroğlu, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu yanına davet ederek ellerini havaya kaldırdı.

Haberin Devamı

HERKES ÜLKENİN TARİHİNİ BİLMELİ

Konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Atatürk’ten söz ederek devam eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bağımsız ve özgür bir ülke olduğunu emperyalist güçler karşısında boyun eğmemesi gerektiğini belirtti. Herkesin ülke tarihini bilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ancak Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarını rehber edinerek kalkınan bir ülke olabileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Söke’nin tescilli ürünü Körüklü Söke Çizmesi ve Atatürk resmi hediye edildi.                          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!