Arnavutköy'de dehşete düşüren görüntü! Uzun namlulu silahlarla leylekleri vurdular

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 12:44

İstanbul Arnavutköy'de ellerinde silahlarla Sazlıdere Barajı'na gelen iki kişi, 'av' adı altında leylekleri vurdu. Görüntüyü kaydeden kişinin 'Ne için vuruyorsunuz' diye sorması üzerine elinde silah olan kişinin verdiği yanıt ise şaşırttı. Hayvansever Gürkan Gazoğlu, 'Maalesef leylekleri yemek için vuruyorlarmış. Maalesef ki yetişemedik buraya' dedi. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sonrası polis, kimliklerini tespit ettiği 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin polisteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 08.00 sıralarında, Sazlıdere Barajı kenarında meydana geldi. İddiaya göre, 34 MP 1968 plakalı otomobil ile baraj gölünün kenarına gelen iki kişi, yanlarında getirdikleri uzun namlulu silahlarla leylekleri vurmaya başladı. O sırada orada piknik yapan vatandaşların tepki göstermesi üzerine kaçak avcılar, silahlarını ve vurdukları leylekleri alarak olay yerinden uzaklaştı.

LEYLEKLERİ YEMEK İÇİN VURMUŞLAR

Piknik için orada bulunan Yücel Kaya, "Sabah saat sekiz sıralarında baktık ki, silahlı iki kişi gördük. Pusuya yatmış bir yere doğrultuyorlardı silahı. Baktığımızda orada leylek olduğunu gördük. Biz ses yaparak hayvanı kaçırmaya çalıştık ama hayvan kaçamadı.

Arnavutköyde dehşete düşüren görüntü Uzun namlulu silahlarla leylekleri vurdular

Haberin Devamı

O iki kişi devamlı hayvana sıkıyorlardı, uzun namlulu silahları vardı. Yanlarına gittik, 'Ne yapıyorsunuz' dedik, 'Av yapıyoruz' dediler. 'Bu leylek, avlanır mı bu, siz ne yapacaksınız bunu' dedik, 'Yemek için vuruyoruz' dediler. Sonra aldılar hayvanı gittiler. Adamlara bir zarar veremeyiz, sonra haksız duruma düşeriz diye, uyardık. Ondan sonra hayvanı alıp gittiler" şeklinde konuştu.

"EMNİYET EKİPLERİ DE HAREKETE GEÇTİ"

Hayvansever Gürkan Gazoğlu ise, "Sabah saatlerinde bize bir ihbar geldi. Şamlar Sazlıdere yönünde yabancı uyruklu kişiler, ellerinde silahlarla göçebe olan leylekleri vuruyorlarmış. Bizim arkadaşlarımız bütün kayıtlarını almışlar, biz de hemen buraya geldik. Onun dışında Orman Bölge Müdürlüğü ve emniyet ekipleri de harekete geçti. Normalde göçebe olan bu hayvanlar, Sazlıdere Barajı'nda sulak olduğu için bu noktada bekliyorlar ve bir süre sonra tekrar daha sıcak bölgelere doğru göç ediyorlar. Bu kişiler maalesef leylekleri yemek için vuruyorlarmış. Çok da vurmuşlar, aracın içinde de leylekler varmış yaralı ve ölü. Maalesef ki yetişemedik buraya ama emniyet güçlerimiz bu aracın plakasıyla İstanbul'da bu kişileri arıyor" dedi.

Arnavutköyde dehşete düşüren görüntü Uzun namlulu silahlarla leylekleri vurdular

Haberin Devamı

Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, araç plakasından kimliklerini tespit ettiği yabancı uyruklu 2 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin polisteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edileceği öğrenildi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, polis ekiplerinin Arnavutköy ilçesi Kayaşehir Mahallesi Şamlar Köyü’nde 2 şüphelinin göl kenarında pompalı tüfekle hayvanlara ateş açtığının belirlendiği, şüphelilerin olay yerine geldikleri aracın plakasının tespit edildiği belirtildi. Otomobille kaçan şüphelilerin polis ekiplerince yakalandığı, araç içerisindeki aramada, üzerinde dürbün takılı 2 adet havalı tüfek, 1 adet havalı tabanca ve tüfeklere ait saçma fişekleri ele geçirildiği açıklandı. Polis ekipleri I.S. ve Y.G. isimli yabancı uyruklu şüphelileri gözaltına aldı. Polis ekipleri şüpheliler hakkında genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek ve hayvana eziyet suçlarından adli soruşturma başlattı. İki şüpheliye avda ve sporda kullanılan tüfeklere dair kanun kapsamında idari para cezası da uygulandı. Şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından geri gönderme merkezine teslim edileceği öğrenildi. 

Haberin Devamı

O ANLAR CEP TELEFONU KAMERASI İLE KAYDEDİLDİ

Yabancı uyruklu kaçak avcıların leylekleri vurduğu anlar ve sonrasında yaşananlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Cep telefonuna yansıyan görüntülerde, iki kişinin pusuya yatarak ellerindeki silahlarla leylekleri vurmaya çalıştıkları ve bir kişinin vurduğu leyleği elinde tutarak arabasına doğru yürüdüğü, vurulmuş bir leyleğin yerde yattığı görülüyor. Görüntülerde ayrıca, kaçak avcıların kendilerini uyaran vatandaşlara, 'Polis misiniz, kimliğinizi gösterin' dedikleri de duyuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!