Arkadaşlara baskın dersi veriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlara baskın dersi veriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan, 5 adayın yarıştığı partisinin İzmir il kongresinde kürsüye 2 kırmızı karanfille ve “Kemal Başbakan” sloganlarıyla çıktı, partilileri selamladı.

Haberin Devamı

AK Parti’nin CHP’li belediyelere siyasi baskı yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, “AKP iktidarı, ‘Baskın düzenlenirse ne yapacaksınız’ konulu bir eğitim vermemize neden oldu” dedi. CHP Lideri’nin İzmir mesajları şöyle:

Bizi, bu eğitime iktidar zorladı

Her türlü baskıya rağmen bizim belediyelerimiz görevlerini yapıyorlar. En son yerel yönetici arkadaşlarla beraber İstanbul’da bir toplantı yaptık. O toplantının basına kapalı bölümünde şu bilgiler vardı; Polis sizin belediyenizi basarsa neler yapacaksınız. Sakin olacaksınız, avukatları çağıracaksınız, istenen belgeleri vereceksiniz, bilgisayarlara nasıl el konur, nasıl tutanak tutulacak bunların ayrıntıları verildi. Demokrasinin olduğu bir ülkede CHP belediye başkanlarına ‘polis sizin belediyenizi basarsa neler yapacaksınız’ diye eğitim veriliyor. Çünkü AKP’ye güvenmiyoruz. Güvenmediğimiz için kendi belediye başkanlarımızı güvence altına almak istiyoruz. Utanılacak bir şey değil mi? AKP iktidarı zorunlu olarak bizim böyle bir eğitim vermemize neden oldu.

Haberin Devamı

“Denetlemezseniz namertsiniz ”

Ankara’da müfettiş kalmadı. Hepsi İzmir belediyelerini denetlesin diye görevlendirildi. Denetleyeceklermiş, denetlemezseniz namertsiniz, korkmuyoruz, sizden çekinmeyeceğiz. CHP’yi kuran kadrolar Batı’nın emperyalist güçleriyle savaşan kadrolardır. Korku bizim kültürümüzde yoktur. Haklı davamızı savunacağız. Halkı bastırtıyorsun, halkı korkutuyorsun. Ne yaparsan yap hiçbir CHP’li senden çekinmeyecektir, senden korkmayacaktır. Çünkü CHP’li olmak demek yürekli olmak demektir. Senin tüm baskına rağmen yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkede gerçek anlamda demokrasi ve özgürlük gelinceye kadar mücadele edeceğiz.”

“Elini İzmir’den çek, engel olma”

“ İzmir’in önündeki en büyük engel AKP iktidarıdır. Elini İzmir’den çeksin, engel olmasın. Hizmet ikiye üçe katlanacak. Bunu ben söylüyorum. Elinizi İzmir’den çekin. İzmirli belediyelerimizi rahat bırakın. Kentsel dönüşüm yapalım deniyor. Büyükşehir Belediyesi, altı karar göndermiş. Bakanlar Kurulu’ndan çıkması lazım, aylardır çıkmıyor. Kendisine soracağız neden çıkarmıyorsunuz? Ankara’yı hemen çıkarıyorsunuz. Ne kadar engellerseniz engelleyin hiçbir CHP’li belediyeyi halka hizmetten alıkoyamayacaksınız. Ankara Büyükşehir Belediyesi,  stratejik plana hayvanat bahçesi koymuş ama bir metrekare bile yapılmadı. Başbakan! İzmir’e geldiğinde git 2.5 milyon insan nasıl gezdiyse sen de gez bak bakalım İzmir’de neler oluyor?

Haberin Devamı

Devletten kuruş almadan  çalışıyor

Beceriksiz ve bereketsiz bir iktidarla karşı karşıyayız. İki büyük metropol onların elinde o kadar beceriksizler ki metroyu yapamadılar. Başbakan baktı ‘rezil olacağız’ dedi, daha fazla olmadan bu işi Ulaştırma Bakanlığı’na devredelim. İzmir devletten bir kuruş almadan aslanlar gibi çalışıyor. Onun için söylüyorum biz ülkeyi en sağlıklı yönetecek partiyiz. Bizim kadrolarımız çalışkanlığı ve bilgi birikimi ile AKP kadrolarının üzerindedir. Ülkesinin çıkarları için mücadele eder, insanı için mücadele eder, çalışır, üretir çaba harcar. Kendileri için değil kentleri için çalışırlar”

En sağlıklı gelişen 4’üncü metropol

Haberin Devamı

İzmir’in çalıştığını gösteren sadece Kocaoğlu değil İzmir’in çalıştığını gösteren uluslararası kuruluşlar var. Dünyadaki metropoller inceleniyor. ‘Dünyanın en sağlıklı gelişen 4’üncü metropolü İzmir’ diyor. İstanbul ve Ankara nerede? Onlar gerilerde yer alıyor.”

Bana istediğin başkanı gönder

“Uşak’ta 59 yıl sonra Ulubey’de genç bir arkadaşımız belediye başkanı oldu. 850 bin liralık borçla devraldı. Tüm borçları 15 gün içinde ödenmesini istediler. Geçmişte ödenmeyen borçlara sessiz kalan bürokrasi aslan kesildi, ‘Tüm borçları ödeyeceksiniz’ dedi. Haciz uygulandığı için özel arabasını sattı, çalışanların aylığını ödedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaptıklarının altını çiziyorum, imzamı atıyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a açık çağrı. Senin güvendiğin hangi belediye başkanın varsa gönder İzmir’e, Aziz Kocaoğlu’nu da ben oraya göndereceğim. İstediğin televizyon kanalında çıkıp konuşsunlar. Her türlü baskıya rağmen bizim belediyelerimiz görevlerini yapıyorlar.

Haberin Devamı

Mücadelemiz AKP devletine karşı

İster polis, kaymakam, valinizle gelin, mücadele edeceğiz. Mücadeleyi AKP devletine karşı veriyoruz. CHP’de belediye başkanları cebine ve kendilerine çalışmaz. Onlar ceplerine, biz halka çalışıyoruz. Son 9 yılda AKP’nin kullandığı kaynak ülke genelinde 1 trilyon 397 milyar dolar. 70 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Bu para harcanıyor, senin hangi derdin çözüldü? Senin işsizlik sorunun çözüldü mü?”

Terörü çarşamba günü konuşacağız

Partisinin terör konusunda çözüm önerisi sunmadığına yönelik iddialara açıklık getiren Kılıçdaroğlu, “Çarşamba günü terör konusundaki çözüm önerilerimizi görüşeceğiz. Yeni CHP sorunlara çözüm üreten bir partidir. Eskiden ‘CHP sadece düşünür, hiç çözüm üretemez’ derlerdi. CHP hangi sorun varsa çözümün bir parçasıdır” dedi.

Haberin Devamı

O  bile  korkuyor

FENERBAHÇE’nin meşhur bir futbolcusu var. ‘Alex ne düşünüyorsun Aziz Yıldırım içeri atıldı’ diyorlar. ‘Düşüncelerimi açıklasam ben de süratle başkanın yanına giderim’ diyor. Şu ülkenin geldiği hale bakın. Yabancı bir futbolcu ‘düşüncelerimi açıklarsam içeri atarlar’ diyor.

Kılıçdaroğlu çok beğendi

/images/100/0x0/55ea689ef018fbb8f87dfc83

AHMED Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmekte uygulanacak tasarım stratejisi’ konulu toplantıya katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 40 kilometrelik sahil şeridinin yeniden inşaası hakkında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan bilgi aldı.  Kılıçdaroğlu,  “Düşünceyi, aklı, eylemle buluşturuyorsunuz. Bu çalışma ne zaman hayata geçecek de ben de gelip Kordon’da gezeceğim diye heyecanla bekliyorum. Umarım iktidar engel çıkarmaz” dedi.

KONGREDEN NOTLAR

Kongrede açılış konuşmaları Yüksel Çakmur’la başladı. Çakmur, kendine özgü heyecanlı konuşmasıyla salonu coşturdu.
CHP eski İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, 80 yaşında aktif siyaseti bıraktığını açıkladı. Salonda kendisine verilen plaketi alırken “ Tabutuma altı oklu parti bayrağı asın” sözleri salondakileri duygulandırdı, örgüt, Bulgun’u ayakta alkışladı.
Adaylara Divan Başkanlığı’na resmen başvurmaları için üç saat süre tanındı. Levent Eyipişiren ofisinde anahtar listesini hazırlarken bazı partililer kulislere “ Eyipişiren, hastaneye kaldırıldı” iddiasını yaydı. Telefonla ulaştığımız Eyipişiren, “Hastaneye kaldırılmadım. Rakiplerim önünü kesmek için yapıyor” dedi.
Kongrede adaylık için gereken imzayı, iki aday toplayamadı. Levent Eyipişiren, Tacettin Bayır ve Ali Engin aday oldu.
Kongrede zaman zaman yükselen tansiyon, Cumhuriyet mitinglerini yöneten Birgül Ayman Güler’in sakinliği ve uzlaşmacı yaklaşımıyla yatıştırıldı.
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, salona girerken destek verdiği aday Ali Engin’in elini havaya kaldırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!