Arınç: İsyan noktasına geldik

Güncelleme Tarihi:

Arınç: İsyan noktasına geldik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 01:52

Suriye askeri helikopterinin Türkiye tarafından düşürüldüğünü kamuoyuna Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı. Helikopterin Malatya'dan havalanan Türk jetleriyle vurulduğunu belirten Arınç, "Olanlar bizi isyan noktasına getirdi" dedi.

Haberin Devamı

Malatya üssüne bağlı iki F-16, Hatay sınırında Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle bir Suriye askeri helikopterini füzeyle vurdu. Ankara, Suriye’nin geçen yıl Doğu Akdeniz’de bir Türk uçağını düşürmesi üzerine angajman kurallarını değiştirmişti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, dün Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İKAZLARI DİNLEMEDİ: Suriye’ye ait bir Mi-17 helikopteri sınırımızı, hududumuzu Hatay Yayladağ Güveçci bölgesinde 14.20 de iki kilometre ihlal etmiş, hava savunma unsurları tarafından yapılan ikazlara rağmen ihlal devam etmiştir. 14.25’te Malatya’dan havalanan iki jetimiz helikopteri füze ile vururarak düşürmüştür.

SURİYE TARAFINA DÜŞTÜ: Helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir. Şu ana kadar pilotlarla ilgili bir bilgiye ulaşılamamıştır. Suriye sınırında 24 saat hava keşif unsurlarımız görev yapmaktadır. Uçağımız düşürüldükten sonra da özellikle Urfa Viranşehir’de sürekli taciz ateşleri yapıldığı için angajman kuralları değişmiştir.

Haberin Devamı

RAPOR YANILTMADI: (Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını doğrulayan) BM raporu bizi yanıltmadı. Şaşırtıcı değil. Hükümet tarafından Şam’ın banliyösünden atıldığına dair kanıtlar elimizde mevcut. Rusya ile ABD arasında imzalanan protokol inceleniyor. Gelinen nokta tatminden uzaktır. Kimyasal silahların bulunup imhası doğru bir karardır, süreç zamana yayılmıştır. Uygulamasını hep birlikte göreceğiz.

İSYAN NOKTASINDAYIZ: Suriye’de 120 bin insan ölmüştür. Bunu Suriye de yalanlamıyor. 110 bin kişi konvansiyonel silahlarla öldürülmüştür. Bu demektir ki Suriye rejimi öldürmeye devam edecektir. Balistik ve konvansiyonel silahlar ellerindedir. ‘Sadece kimyasal silah kullanılmasın’ demek anlaşılır değil. İnsanlığın anlayacağı bir şey değil. Bu Esad’ı ödüllendirmek anlamına gelir. Olanlar bizi isyan noktasına getirdi. Bize düşeni yapacağız.



O ANLAR AMATÖR KAMERADA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!