Arınç’a ‘özel ev’ soruları

Güncelleme Tarihi:

Arınç’a ‘özel ev’ soruları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 01:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın özel öğrenci evleriyle ilgili denetim açıklamalarının Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözleriyle çelişmesini Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Arınç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Oran, “18 yaşının üstündeki reşit bireylerin birbirleriyle nerede, hangi şekilde, nasıl bir araya geleceğini de Bakanlar Kurulu mu vatandaşlara bildirecektir?” diye sordu. Arınç’ın, 18 yaşını geçmiş reşit bireylerin ev kiralayarak birlikte kalmalarına yönelik yasal engel olmadığını belirttiğini aktaran Oran, bu sözlerin Başbakan’ın açıklamasıyla çeliştiğini vurguladı.

Oran’ın Arınç’a yönelttiği bazı sorular şöyle: “18 yaşını geçmiş, reşit ve yasal haklara sahip bireylerin özgür iradeleri ile kira sözleşmeleri yapmaları veya gayrimenkul edinmeleri nasıl engellenecektir? Hak sahibi vatandaşlar valilik müsaadesiyle mi aşık olacaktır veya sohbet edecektir? Hangi vatandaşın kiminle arkadaş olacağını denetlemek valilik görevleri arasında bulunmakta mıdır? ‘Bu toplumda kızının ilk tecrübelerinde bile yol gösteren köşe yazarları olduğunu biliyorum’ ifadesinde bulunduğunuz görülmektedir. Bu kişiler kimlerdir, bu kişilerin bahsi geçen eylemi yaptıkları, size hangi yolla malum olmuştur?”


Arınç ofsayt şampiyonu

Arınç’a ‘özel ev’ soruları

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin açıklamalarıyla ilgili, CHP MYK toplantısı sürerken, bir basın toplantısı yaptı özetle şunları söyledi: “Başbakan Yardımcısı Arınç, Erdoğan’ın sözlerini yalanlamıştı. Erdoğan ise sözlerini doğruladı. Bu sayede Sayın Arınç, Türk siyasetinde ofsayta düşme şampiyonluğunu ele geçirdi. Allah kimseyi düşürmesin bu duruma. Siyaseten emeklilik öncesi bu ofsayta düşme şampiyonluğu ile anılacak Sayın Arınç. Başbakan’ın doğrulamacısı olmak çok zor bir zanaat. Ağzı laf yapan, Türkçe’yi akıcı kullanan Sayın Arınç dahi Başbakan tarafından sürekli ofsaytta bırakılıyorsa o zaman çok sıkıntılı bir siyaset oyunu oynanıyor demektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!