Arefe günü tatil mi? İdari izin kimleri kapsar?

Güncelleme Tarihi:

Arefe günü tatil mi İdari izin kimleri kapsar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 09:35

Ramazan Bayramı tatil takvimiyle birlikte en çok araştırılan konulardan biri de arefe gününün tatil kapsamına girip girmediği oldu. Tatillerine bir tam gün daha eklemek isteyen vatandaşlar, büyük bir merakla ‘Arefe günü tatil mi? İdari izin kimleri kapsar?’ gibi sorulara yanıt arıyor. İşte 2018 Ramazan Bayramı takvimi!

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sene 9 günlük bir Ramazan Bayramı tatili yapan vatandaşlar, bu yılki takvimi sorguluyor. 2018 Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bu yıl uzun bir tatil yapamayacak olan vatandaşlar, son bir umut olarak arefe gününün durumunu merak ediyor. Peki idari izin kapsamındaki memurlar ve özel sektörde çalışanlar arefe günü tatil mi yapacak?

2018’de Ramazan Bayramı arefesi 14 Haziran perşembe gününe denk geliyor. Ramazan Bayramının birinci günü 15 Haziran cuma ikinci günü 16 Haziran cumartesi üçüncü günü 17 Haziran pazar gününe denk geliyor.

Dini bayram günleri arasında yer alan Ramazan Bayramı, Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre arefe günü dahil toplamda 3,5 gün sürmektedir. Arefe günü, Resmi Gazete'deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00'dan sonra tatil başlayacaktır.

AREFE NEDİR?

Arife, herhangi bir dinî bayramdan önceki gün.Arife günü aslen hicrî kâmerî Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu gün Kurban Bayramı'ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. Ancak zamanla Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanı sıra herhangi bir şeyden önceki gün anlamında da kullanılır.

Haberin Devamı

 
İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSIYOR?

İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. Tüm devlet dairelerine ve 657 sayılı kanuna dahil olan devlet memurları, idari tatil kapsamında 10 gün tatil yapacaklar. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da bu kapsamda kurban bayramı tatili müjdesinden faydalanabilirler.

BAKMADAN GEÇME!