Apple’ın elektrikli arabası 2019’da yollarda olabilir

Güncelleme Tarihi:

Apple’ın elektrikli arabası 2019’da yollarda olabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 11:43

Wall Street Jounal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, şirket bir yıldır Apple markalı otomobil için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bu amaçla Apple, ABD Kaliforniya'da hükümet yetkilileriyle de görüştü. Titan adlı proje grubunun liderlerine otomobil geliştirme ekibinde 600 olan kişi sayısını üç katına çıkarma izni verildi. Apple, sürücüsüz otomobil uzmanlarını da işe almaya başladı. Ancak firmaya yakın kişiler, Apple'ın henüz tam bağımsız ve insansız bir araç üretmeyi planlamadığını belirtiyor. Bu özellik otomobilin uzun dönemli planları arasında yer alacak. Apple'ın yeni projesi, otomotiv sektöründe de etkin olmaya çalıştığının bir göstegesi.

ÜRETİMİ NASIL YAPACAK?

Ancak Apple'ın otomobil hamlesinde hala cevabı alınamamış pek çok soru var. Firmanın üretim konusunda başka bir ortakla işbirliği yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Apple, iPhone marka telefonlarını Tayvanlı firma Foxconn'a ürettiriyor. Bu tarzda herhangi bir şirketle ortaklık kuracaklar mı? 2019 tarihi de bir hayli iyimser gözüküyor. Çünkü bir otomobili geliştirmek bu alanda deneyimsiz bir firma için uzun süreçler gerektiriyor. Apple, tasarım ve prototipi bitirse de araç pek çok test sürecinden geçmek zorunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!