'Apoletlerini sökerim' soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Apoletlerini sökerim soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 23:43

CHP’nin 24 Haziran’da cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce hakkında seçim döneminde 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik “30 Ağustos’ta ilk emekliye ayıracağım general o olacak. Onun apoletlerini sökeceğim” sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Ayhan Aslan isimli bir kişinin ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘tehdit’ iddiasıyla İnce hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, söz konusu sözlerin Kâğıthane’deki miting sırasında sarf edildiğini belirterek soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ancak Emniyet incelemesinde sözlerin Nevşehir mitinginde söylenildiği tespit edildi. İnce hakkındaki dosya Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yollandı.

‘SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM’
Soruşturmayı Hürriyet’e değerlendiren İnce, özetle şunları söyledi: “Görüntüler ortadadır. Üniforma ile bir siyasi partinin iftarına katılacak ve bir başka partinin cumhurbaşkanı adayını eleştirirken alkışlayacak. Bir siyasi etkinliğe katılması ve taraf olarak alkışlaması başlı başına suç.
Alkışladığı yerde Erdoğan Türk ordusunu övmüyor, eleştiriyor. Türk ordusunu övse ve bu sözleri alkışlasa anlayabilirim. Ancak bu suç. İşte kışlaya, okula, camiye siyaset soktuğumuzda geleceğimiz son nokta budur. Türkiye’de bağımsız bir yargı olsaydı bana değil paşaya soruşturma açardı. Demokrasi tarihi mücadelelerle doludur. Geri adım atacak halim yok.”

MAHKEMEYE GİDERİM
Soruşturma kapsamında ifade vermek için çağırılması durumunda mahkemeye gideceğini söyleyen İnce, “Mahkemeye seve seve gideceğim. Bütün tarafları da beklerim duruşmaya” dedi.

BAKMADAN GEÇME!