AÖL sonuçları telafi sınavından sonra mı açıklanacak? Açık Lise telafi sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sonuçları telafi sınavından sonra mı açıklanacak Açık Lise telafi sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2018 11:42

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavı üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları hız kazandı. II. Dönem oturumlarında yaşanan sorun nedeniyle AÖL'de telafi sınavının yapılması kararlaştırıldı. Sonuçları bekleyen öğrencilerin ise kafasında başka bir soru var: AÖL sonuçları telafi sınavından sonra mı açıklanacak? Açık lise telafi sınavı, bu hafta sonu gerçekleşecek. Peki AÖL sonuçlarıyla ilgili yeni bir gelişme var mı?

Haberin Devamı

AÖL (Açıköğretim Lisesi) sınavlarında yaşanan teknik problemler nedeniyle bu yıl ilk kez telafi sınavı uygulanacak. 21 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan AÖL telafi sınavı giriş yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Telafi sınavına girecek öğrenciler sınav giriş yerlerini araştırırken; 31 Mart - 1 Nisan tarihlerinde düzenlenen sınava girmeyi başaran öğrenciler ise sınav sonuç tarihini araştırıyor. Peki II. Dönem AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ

 

AÖL sınav giriş belgesi Açık Öğretim Lisesi'nin resmi internet sitesinde yer alan Öğrenci Girişi sekmesinin içerisinde adayların erişimine açıldı. Adaylar AÖL sınav giriş belgelerini çıkartabilmek için Öğrenci Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekecek. Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan pencerede sol kısımda yer alan 'Öğrenci Genel Bilgiler' alanının altında yer alan 'Sınav Giriş Belgesi'ne tıklayarak sınava nerede gireceğinizi öğrenebilir, sağ alt kısımda yer alan 'Yazdır' butonuna tıklayarak AÖL sınav giriş belgenizin çıktısını alabilirsiniz.

Haberin Devamı

AÖL SINAV GİRİŞ BELGENİZİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL SINAVINA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL öğrencilerinin büyük bir heyecanla beklediği sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre, 20 Nisan tarihinde erişime açılacak ancak, 31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihinde yapılan sınavlarda yaşanan teknik bir problemden dolayı yapılacak olan telafi sınavları nedeniyle sonuç açıklanma tarihinin birkaç gün sarkabileceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AÖL telafi sınavlarının 21 Nisan 2018 tarihinde yapılacağı bilindiğine göre, sınav sonuçlarının da 21 Nisan'dan sonraki birkaç gün içinde açıklanabileceği öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav sonuçlarını açıkladığı takdirde öğrenciler, "http://aolweb.aol.meb.gov.tr" adresinden gerekli bilgileri girerek sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek.

BAKMADAN GEÇME!