AÖL sınav tarihleri ne zaman? 2022 Açık Öğretim Lisesi sınavları için gözler MEB’de

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav tarihleri ne zaman 2022 Açık Öğretim Lisesi sınavları için gözler MEB’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 10:14

AÖL sınav tarihleri ile ilgili heyecan giderek artıyor. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun oluyorlar. Öğrenciler her dönemde aldıkları derslerden sınava giriyorlar. Peki, AÖL sınav tarihleri ne zaman? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama

Haberin Devamı

 AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Açık Öğretim Lisesi sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleniyor. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde öğrenim gören öğrenciler 3. dönem sınavlarına girecekler. MEB tarafından yayımlanan takvimde AÖL sınavlarının temmuz ayında yapılacağı duyuruldu.

AÖL SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

MEB 2022 sınav takviminde yer alan bilgilere göre Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavı temmuz ayında gerçekleşecek. e-Sınav olarak yapılacak olan sınavın kesin tarihi ilerleyen haftalarda açıklanacak. Henüz sınavların temmuz ayının kaçında olacağı hakkında bilgi verilmedi. Güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirisiniz.

Haberin Devamı

AÖL GEÇME NOTU KAÇ?

Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekir.

AÖL sınav tarihleri ne zaman 2022 Açık Öğretim Lisesi sınavları için gözler MEB’de

Öğrenciler isterlerse sınav sonuçlarına ve sorulara itiraz edebilir. Adayların; sınav sorularına itirazlarını, sınav sorularının ilanından sonra 3 (üç) takvim günü, sonuçların ilanından sonra 5 (beş) takvim günü içinde Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri eğitimlerine devam ederken KPSS sınavlarına girebilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!