AÖL ek sınav sonucu ne zaman açıklanacak? MEB tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

AÖL ek sınav sonucu ne zaman açıklanacak MEB tarih verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 09:58

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi'nden (AÖL) mezun olamayan öğrenciler için geçtiğimiz günlerde düzenlenen ek sınavın sonuçlarına yönelik heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin katılım sağladığı sınavın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki, AÖL ek sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

6 Ekim tarihinde belirlenen illerdeki sınav merkezlerinde organize edilen AÖL ek sınavının sonuçları, son günlerde en çok konuşulan konulardan oldu. Sınavın üstinden yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen, sonuçların açıklanmaması AÖL'den mezun olmak isteyen öğrencileri meraklandırdı. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL ek sınav sonuçları, geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 ay içerisinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yıl AÖL ek sınavının 6 Ekim tarihinde yapıldığı göz önünde bulundurulursa, AÖL ek sınav sonuçlarının en geç 9 Kasım tarihinde açıklanacağı söylenebilir. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş yoğunluğuna göre erken ya da geç açıklanması şeklinde değişkenlik gösterebilir. Konuya ilişkin gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. 

Haberin Devamı

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANDI

06 Ekim 2018 tarihinde 2 oturum olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2017/4.dönem (Ek Sınav) soru ve cevap anahtarı açıklandı.

1. OTURUM soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız

2. OTURUM soru kitapçığı ve cevap anahtarı için tıklayınız

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!