Ankara'nın Fatih Ürek'i

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın Fatih Üreki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2002 22:02

Ve beklenen an geliyor. Çılgınca tezahürat arasında Tarkan sahneye çıkıyor. Tulumunun askılarını aşağılara bırakmış. Pisttekileri akşama kadar oturtmayacak şovunu başlatıyor. Belli ki Etiler alemi yakında Tarkan'ı ağırlayacak.

Ankara'da güneşli bir pazar günü. Eğlence mekanlarının merkezi Kızılay'daki SSK İş Hanı'ndan yüksek volümlü sesler yükseliyor. Kalın perdelerle gündüzü geceye çevrilmiş mekanların müdavimleri eğlencenin zirvesindeler. Tavsiye üzerine bitişik nizam kulüplerden Tuana'ya giriyorum. Giriş masaları saplara (yalnız erkekler) diğer bölümler aileye (kadın-erkek karışık) gruplara tahsis edilmiş. Kentin büyük bir bölümü henüz kahvaltıya hazırlanırken Tuana'da anason kokusu ortalığı tütsülüyor. Aynalı küreden yansıyan ışıklar, misket havasının büyüsüne kaptırmış kızlı erkekli grubu aydınlatıyor. G-stringleri dar pantolonlarından iyice belli kızlar, Galatasaray formalı delikanlılar havalı danslarıyla, keskin bakışlara hedef oluyorlar. Ve beklenen an geliyor. Çılgınca tezahürat arasında Tarkan sahneye çıkıyor. Tulumunun askılarını aşağılara bırakmış. Pisttekileri akşama kadar oturtmayacak şovunu başlatıyor. Belli ki Etiler alemi yakında Tarkan'ı ağırlayacak.

Öğretmenliği niçin bıraktınız?

-Sahnelerde çok başarılı olacağımı biliyordum. Bastım istifayı. Ankara'ya döner dönmez Tuana'da çalışmaya başladım.

Buraya kimler geliyor?

- Öğrenci, memur, zengin, yoksul kesim, siyasetçiler

Hangi siyasiler?

- Pek tanınmış olanlar değil

Ara kademe siyesetçiler mi?

- Evet. Aslında kendimi opera için hazırlamıştım. Öğretmenlik yaparken Mersin Opera ve Balesi'nden dersler aldım. Maliye para vermediği için sınav açılamadı.

Kasetiniz filan da yok. Peki Türkiye sizi tanıyor mu?

- Hayır. Sadece Ankara tanıyor.

Kesin mi?

- Evet evet. (Röportajı izleyen bir vatandaş da olayı doğruluyor)

Türkiye yalnızca Ankara'dan ibaret değil ki. Orijinal Tarkan, Fatih Ürek, Hülya Avşar, Zekeriya Beyaz gibi isimlerin tamamını temsil ettiğinizi söyleyebilir miyiz?

- Karışım olmayacak. Fatih Ürek... Yol belli. Eylül gibi İstanbul'a doğru yola çıkıyorum.

Anlaştığınız bir yer var mı?

- Yok. Bavulumu alıp gidiyorum.

(Çevredeki vatandaş soruyor) Özel olacak ama Ankaralılar olarak eşcinsel olduğunuza dair gönülden bir inancımız var. Bu konuda ne dersiniz?

- Bu soruya cevap vermiyorum. Hah hah ha.

Bakın isterseniz konuşmanın bu bölümünü dikkate almayayım. Ne dersiniz?

- Hayır hayır bence alabilirsiniz.

Neyse ben repertuvarınızı sorayım, neler var?

- Repertuvarımın sayısını bilmiyorum. Çünkü habire yenileniyor. Nostaljiler hariç popüler olanlar en fazla üç ay sonra tedavülden kalkıyor. İyi bir şarkı beş altı ay, ortalama şarkı bir ayda uçup gidiyor. Seyirciler bile artık kaset piyasaya çıkmadan sözleri öğreniyorlar. Emrah'ı hiç sevmem takip etmem ama bir de bakıyorum, onun şarkılarını istiyorlar. Seyirciyle repertuvar konusunda yarışmak zor.

Bu repertuvar alemine can mı dayanır...Bu kitleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bazen çok kızıyorum. Yıllarca müzik eğitimi aldım. Eskiden sevdiğim şarkıları seslendiriyordum. Şimdi seçme şansım kalmadı, tamamen onların istekleri doğrultusunda gidiyor işler.

Böyle şeyler söylerseniz kitlenizi kaybedebilirsiniz.

- Hah hah haaa.

Çok para kazanıyor musunuz?.

- Günde 30 milyon. Evim bile kira. Saatler uymadığı için ekstralara da gidemiyorum. Çok para teklif eden yerler var. Huzurlu olmak için burada kalıyorum.

Eylül'de İstanbul'a yelken açıyorum demiştiniz. Hedef neresi?

- Sorulur mu, tabi ki Etiler...

Tarabya grubu buna bozulmaz mı?

- Hayır. Hah hah haa.

Ankaralı gazetecilerin yalnızca siyaset haberleri yapmalarına bozulmuyor musunuz? Ankara da süper bir magazin ambiansı var gibi...

- İstanbul'a geldiğimde nasıl olsa ipin ucu kopacak.

İstanbul'dan umutlusunuz?

-Gitar, piyano, keman çalıyorum.

Şu anda rakip kabul ettiğiniz kişilerden farklı ne getireceksiniz Etiler dünyasına?

- Dikkat ettiyseniz bir şarkı okuyup 15 dakika konuşmuyorum. Kaliteli olmaya çalışıyorum.

Kaliteli değil misiniz?

- Hayır kaliteliyim.

O zaman sorun yok.

TARKAN

Tarkan Yazıcı. İsmi orijinal. 1973 Almanya doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin'de tamamlamış. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde iki yıl Fars Dili ve Edebiyatı okumuş. İçindeki müzik tutkusu ağır basınca Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü'ne geçmiş. Öğrenimi sırasında Ankara'nın çeşitli mekanlarında sahneye çıkmış. Ardından iki yıl sürecek öğretmenlik macerasına atılmış. Mersin ve Trabzon Maçka'da iki yıl müzik öğretmenliği yapmış. Şimdi Ankara'da. Yakında İstanbul Etiler'e çıkarma yapacak...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!