Ankara bu toplantıya kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

Ankara bu toplantıya kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2014 11:56

TÜRKİYE’de siyasetin gündemine bomba gibi düşen ses kayıtları bugün Ankara’daki kritik bir toplantı da ele alınıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında saat 14.40’da Çankaya Köşkü’nde başlayan Milli Güvenlik Kurulu’nun resmi gündeminde Kıbrıs’ta yeni başlayan müzakere süreci, Suriye ve Irak’taki gelişmeler, Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) için Türkiye’den istenen katkı, Ukrayna’daki son durum ile çözüm süreci bağlamında Doğu ve Güneydoğu’daki gelişmeler ile 21 Mart Nevruz kutlamasında olabilecek provokasyon girişimlerine karşı alınacak önlemler olsa da, gayri resmi bölümde dinleme ve ses kayıtlarının gündeme gelmesine kesin gözle bakılıyor.

Bu bağlamda ilgili olmayan bürokratlar dışarı çıktıktan sonra, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile ilgili bakan ve bürokratların bir durum değerlendirmesi yapması bekleniyor. MGK sonrası yayınlanacak bildiride dinlemelerle ilgili bir mesajın yer alıp almayacağı ise merak konusu.

Haberin Devamı

Toplantıda Kıbrıs konusu önemli yer tutacak. Yarın Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in Ankara’ya , Türk müzakereci Kudret Özersay’ın da Atina’ya yapacağı ziyaretlerle ilgili Türkiye’nin takınacağı pozisyon devlet zirvesi tarafından şekillendirilecek. Ukrayna’da özellikle Kırım özerk bölgesindeki tansiyonun yükselmesi ele alınacak. Suriye ve Irak’ta El Kaide bağlantılı unsurlarla mücadele ile Suriye’den göç konusu da MGK üyeleri tarafından konuşulacak. OAC ile Ankara’da yapılan değerlendirmeler de masaya yatırılacak.

BAKMADAN GEÇME!