Anaokullarında yüz yüze eğitim takvimi belli oldu! İşte anaokullarının açılacağı tarih

Güncelleme Tarihi:

Anaokullarında yüz yüze eğitim takvimi belli oldu İşte anaokullarının açılacağı tarih
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 19:50

Anaokullarının açılış tarihi Mili Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama ile belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, bağımsız anaokullarının tam zamanlı açılacağını bildirdi. Yüz yüze eğitim takvimi ile ilgili Bakanlık'tan illere gönderilen yazıda da, anaokulu ve özel eğitim anaokullarında öğrencilerin haftada 5 gün yüz yüze eğitim göreceği duyuruldu. İşte, anaokullarında yüz yüze eğitim takvimi ile ilgili bilgiler

Haberin Devamı

Anaokullarının açılacağı tarih velilerin gündeminde yer alırken beklenen açıklama geldi. 15 Şubat'tan itibaren kademeli başlatılacak yüz yüze eğitime ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bakanlık'tan illere gönderilen yazıya göre, anaokulu ve özel eğitim anaokullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat itibarıyla başlatılacak. Bakan Selçuk daha önce yaptığı açıklamada, "15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik." ifadesini kullanmıştı.

ANAOKULLARINDA TAKVİM BELLİ OLDU

15 Şubat'tan itibaren kademeli başlatılacak yüz yüze eğitime ilişkin usul ve esaslar belirlenerek illere gönderildi.

Tüm ilkokul ve ortaokullar, tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat itibarıyla başlatılacak.

Bu kapsamda 15 Şubat itibarıyla, "birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

Haberin Devamı

Anaokullarında yüz yüze eğitim takvimi belli oldu İşte anaokullarının açılacağı tarih

BAKAN SELÇUK DUYURMUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık'ta düzenlenen bilgilendirme toplantısında yüz yüze eğitime ilişkin detayları açıklamıştı.

Bakan Selçuk açıklamasında, okul öncesi eğitime verdikleri öneme değinip, bunun eğitimin başlangıcı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu sebeple çocuklarımın güçlü bir başlangıç yapmaları ve daha da gecikmemeleri için 15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler. Aynı tarihten itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!