Anadolu mahsur

Güncelleme Tarihi:

Anadolu mahsur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 23:31

Soğuk ve yağışlı hava, tüm Türkiye’de etkisini sürdürüyor. Önceki günden itibaren yurdun dört bir yanında yüzlerce araç ve içindeki binlerce kişi karayollarında mahsur kaldı. Doğu Anadolu’da başta olmak üzere binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Bazı yerleşim birimleriyle haberleşme kesildi.

Haberin Devamı

21,5 saat sonra ulaşıldı

Afyonkarahisar’da dün zaman zaman Ankara-Konya karayolu trafiğe kapandı. Ankara’dan Antalya ve Muğla’ya giden yüzlerce araç, kar ve tipi nedeniyle, mahsur kaldı. Önceki gün saat 14.00 sıralarında Emirdağ-Afyonkarahisar Karayolu’nun 18’inci kilometresinde kalan araçlara, dün saat 10.30’da ulaşılabildi. İscehisar’da da çok sayıda araç 10 saat mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar için bölgeye tankerle akaryakıt ve kumanya gönderildi.

YOL KARDAN KAPANDI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI / Foto Galeri

İLK CEMRE 20 ŞUBAT'TA DÜŞECEK

Muş’ta önceki gece, Kulp karayolu, Kozma Dağı mevkisinde araçlarında mahsur kalanlar, yoğun kar yağışı altında, saatlerce yürüyerek kurtarma ekiplerine ulaştı. Kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığı Muş’ta, kente ulaşan karayollarında mahsur kalan kişi sayısı 240 oldu.

SON YILLARIN EN BÜYÜK ÇIĞI TUNCELİ'YE DÜŞTÜ / WEB TV

Haberin Devamı

Gazeteciler de mahsur

Tunceli- Erzincan karayolu, 8’i büyük olmak üzere 20 ayrı noktasına çığ düşünce 20 saat trafiğe kapandı. 10 metre yüksekliğindeki çığların, 400 metre genişliğinde bir alanı kapsaması, görenleri dehşete düşürdü. Kurtarma ekipleri, Türkiye’de, bir karayoluna, bugüne kadar, bu büyüklükte çığ düşmediğini tahmin ediyor. Bölgede mahsur kalan 30 araç, Karayolları ekiplerince kurtarıldı. Araçlarının önüne ve arkasına çığ düşen Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferit Demir  ve Anadolu Ajansı muhabiri Haydar Toprakçı da tünelde mahsur kaldı. Önceki gün saat 17.30’da yolda kalan Toprakçı ve Demir, dün saat 02.30’da kurtarıldı. Tunceli’nin Ovacık ilçesinde ise Mercan Köyü yolunda mahsur kalan Bahattin Dinler ve Coşkun Köse’yi kurtarmaya giden kepçenin üzerine çığ düştü. Kepçe operatörü Alaattin Duman ve yanındaki Ali Asker Erdoğan, Dinler ve Köse’nin yardımıyla kurtarıldı. Donma tehlikesi geçiren Coşkun Köse, hastanede müşahede altına alındı.

BİTLİS'TE ARABALAR KARA GÖMÜLDÜ / WEB TV

Ambulanslar yolda

Konya’yı Antalya’ya bağlayan Seydişehir-Akseki karayolunda da 80 araç mahsur kaldı. Araçlarda bulunanlar, karayolları ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Beyşehir’den Konya’ya kuvözde bir çocuk hasta taşıyan ambulans, Beyşehir-Konya karayolu Belenbaşı Mevkii’nde tipi nedeniyle yoldan çıkarak kara saplandı. Beyşehir, Karaali beldesinde astım bronşit rahatsızlığı olan bir hastayı alan başka bir ambulans ise Beyşehir’e dönüşte tipi nedeniyle yoluna devam edemedi. Ambulanslar, belediye ekiplerince kurtarıldı.

Haberin Devamı

Polise çarpan aranıyor

Ardahan’da 12 araçta 100 yolcu mahsur kalırken, Kırıkkale-Samsun ve Sivas Karayolu’ndaki yüzlerce araca 8 saatte ulaşıldı. Karayolunda meydana gelen çok sayıda zincirleme trafik kazasında, 27 kişi yaralandı. Yolda trafiği düzenleyen evli, 3 çocuk babası polis memuru Mustafa Demirbaş’a çarparak şehit olmasına neden olan kamyon ve şoförü bulunamadı. DHA

Kızılay yiyecek-içecek dağıttı

ANKARA YOLUNDA SON DURUM / WEB TV

Anadolu mahsur

BOLU Dağı’nda 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşım yavaşladı. Polis, Ankara-İstanbul karayolu ulaşımının en önemli noktalarından olan yola zincirsiz çıkılmasına izin vermedi. Bir çok TIR yolda kaldı. Sürücüler, küreklerle araçlarının çevresinde 50 santimetreye ulaşan karı temizleyerek, yola çıkabildi. Kızılay ekipleri, yolda kalanlara, sıcak içecek ve kumanya dağıttı.

BOLU DAĞI'NDA KAR ESARETİ / WEB TV 

Haberin Devamı

112 çalışanı öldü

KONYA’nın Bozkır ilçesine bağlı Sarıoğlan beldesinde, 112 Acil Servis ekibinin görevli olduğu istasyona gelen meslektaşları, ekibin zehirlendiğini tespit etti. Yapılan incelemede, acil tıp teknisyeni Gülsün Aslan’ın öldüğü belirlendi. Ekipte bulunan ve durumu ağır olan Sema Bostancı ise Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. A.A

Yolda kalana İnegöl köfte

Anadolu mahsur

YOĞUN kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Bursa’yı Ankara, Eskişehir ve Kütahya’ya bağlayan karayolunun Mezitler mevkisinde 5 kilometrelik kuyruk oluştu. Yolda kalanlara İnegöl Kaymakamlığı tarafından ekmek arası köfte ve ayran verildi.

Haberin Devamı

Burası Adıyaman

Anadolu mahsur

ADIYAMAN’ın Çelikhan ilçesinde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bazı vatandaşlar çöküntüleri önlemek için sabah erken saatlerden itibaren evlerinin çatılarında biriken karları temizlemeye başladı.

Aç kaldı

Anadolu mahsur

ÇANKIRI’nın Kurşunlu ilçesinde oturan Bekir Deneci, yoğun kar yağışı nedeniyle ormanda aç kalıp, evinin önüne kadar gelen bir tilkiye pencereden yiyecek atarak doyurmaya çalıştı. Deneci, tilkinin evinin önüne geldiğini görünce çok acıktığını anladığını belirterek, “Normal şartlar altında hemen kaçarlar. Ancak karnı aç olduğu için benim attığım yiyecekleri yedi. Yine de tedirgin olduğu her halinden belliydi” dedi. Ethem YENİGÜRBÜZ / DHA

Haberin Devamı

Kaymakam aracıyla doğuma

ŞANLIURFA Siverek’e bağlı Defer köyünde oturan 9 aylık hamile Ayşe Özgültan’ın (20), önceki akşam doğum sancısı başlayınca yakınları 112 Acil Servis’i aradı. Köy yollarının kardan kapalı olması nedeniyle Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun İlçe Özel İdaresi ve Sağlık Grup Başkanlığı’ndan istediği ekip yoğun çabalar sonucu köye ulaştı. Kaymakamın makam aracına alınan hamile Özgültan’a, Sağlık Grup Başkanı Dr. Serdar Odabaşı ilk müdahaleyi yaptı. 4 saatlik yolculuğun ardından Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özgültan, bir kız bebek dünyaya getirdi. Mehmet SEZGİN / DHA 

Tipide yolunu kaybetti, polis evine bıraktı

Anadolu mahsur

ERZURUM, Palandöken’den 4 kilometre uzaklıktaki Dutçu Mahallesi’ne yürüyerek gitmek isteyen 90 yaşındaki Hamza Alkan, yolda tipiye yakalandı. Kent merkezinin çıkışındaki Özel Harekat Şubesi önünde güvenlik önlemi alarak araçların geçişine izni vermeyen polis memuru Necmettin Sevil, tipide yürüyecek hali kalmadığı için bastonuna yaslanarak yol kenarında bekleyen Hamza Alkan’ı fark etti. Otobüs bulamadığı için yürüdüğünü belirten Alkan, “Ani bastıran tipide yolumu kaybettim. Polisler, beni Allah’ın afetinden kurtardı” dedi. Turgay İPEK / DHA

ANKARA YOLUNDA 200 ARAÇ YOLDA MAHSUR KALDI / WEB TV

MAHMUT YILMAZ'IN OLAY YERİNDE ÇEKTİĞİ KARELER / Foto Galeri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!