Aman, kazasız dönüş

Güncelleme Tarihi:

Aman, kazasız dönüş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kamyonlara yola çıkma yasağı uygulanmasına rağmen, bayram tatilinin geride kalan 7 gününde meydana gelen kazalarda 140 kişi öldü, 300 kişi de yaralandı. Yetkililer, ‘‘Dönüş yolunda, kazalara aman dikkat... Tatile gözyaşı karışmasın, bayramınız bayram gibi bitsin’’ diye uyarıyor.

Her uzun tatilde olduğu gibi, bu bayram da, büyük kentlerden sahillere olan akın, şehirlerarası yollarda yoğun trafiğe neden oldu. Yetkililerin tüm uyarılarına, karayollarının büyük bölümünün ağır taşıtlara yasaklanmasına ve ek olarak alınan tüm önlemlere karşın, kurallara uymama ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazalarda, yine ocaklar söndü, nice ailelere bayram zehir oldu.

Yetkililer, evlerine dönmeyi son güne bırakan tatilcileri uyararak, ‘‘En büyük dostunuz trafik kuralları’’ dediler. Kazaların nedenin genelde hatalı sollama, hızlı araç kulanma ve uykusuzlukla dikkatsizlik olduğunu belirten trafik yetkilileri, ‘‘Evinize sağ dönmek sizin elinizde. Trafik teröristi olup kendinizi, ailenizi ve tanımadığınız suçsuz insanları acıya sürüklemeyin’’ dediler.

2 OTOMOBİLDE 11 ÖLÜ

Kazasız gün geçmeyen ülkemizde, bayram kazaları geçen cuma günü başladı. En büyük kaza, bayramın üçüncü gününde, birinde 8, diğerinde 5 kişinin bulunduğu iki otomobilin, Çorum'un Osmancık ilçesi yakınlarında çarpışmasıyla meydana geldi. Köyüne bayram ziyaretine giden Mehmet Arslan, yönetimindeki 19 EC 388 plakalı otomobille, önündeki otobüsü hatalı sollayınca, İstanbul'dan Ordu'ya bayram tatiline giden Ali Kısa yönetimindeki 34 LCS 91 plakalı otomobille çarpıştı. Bu araçlara Bayburt Seyahat firmasına ait Yılmaz Akçakoca yönetimindeki 69 AD 303 plakalı otobüs çarptı. Kazada Mehmet Aslan ile aynı otomobilde bulunan eşi Ayşe, çocukları Aycan ve Sevcan, akrabaları Hasan Gökbalat, Engin Akkaynak, Erengül Akkaynak, Didem Uğurlu ile diğer otomobildeki sürücü Ali Kısa, kızı Çağla ve yeğeni Olcay parçalanarak öldü. İki otomobildeki 13 kişiden sadece Nuran Kısa ile oğlu Orhan Kara ağır yaralı kurtuldu.

BİR KAZADA 5 ÇOCUK

Hatay'ın İskenderun ilçesinden Antakya'ya giden Yılmaz Güllü yönetimindeki 34 RYP 63 plakalı otomobil ise hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen Semir Aydınlı'nın kullandığı 31 DY 498 plakalı otomobille çarpıştı. Bayramın ikinci günü meydana gelen kazada Güllü'nün kullandığı araçta bulunan Merve Basmacı, Özgür Basmacı, Tuğba Basmacı ve Cihan Güllü ile diğer araçtaki Nimet Aydınlı öldü, iki araçta bulunan diğer 9 kişi de yaralandı. Yine Hatay'ın Belen ilçesinde, bayramın birinci günü meydana gelen kazada, biri bir yaşında, diğerlerinin yaşları 6 ile 16 arasında değişen 5 çocuk öldü, 9 kişi de yaralandı.

Aksaray-Konya karayolunda bayramın son günü meydana gelen trafik kazasında, Davut Yılmaz'ın kullandığı 38 NH 930 plakalı minibüs, lastiğinin patlaması sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, Ahmet Ali Başoğlu ile Faruk, Hacer ve Rukiye Yılmaz olay yerinde öldü. Yaralanan 5 kişi Aksaray ve Konya'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

ASKERLER YARALANDI

İzmir'in Foça ilçesinde Süleyman Efe yönetimindeki 35 NAV 40 plakalı otomobil, mıcır dökülen yolda kayarak şarampole yuvarlandı. Kazada, Bornova'daki 57'nci Topçu Tugayı Askeri Gazinosu'nda görevli olan ve çarşı iznine çıkan 3 askerden sürücü Süleyman Efe ile er Özgür Sertkaya yaralı kurtulurken, er Seçkin Akpınar yaşamını yitirdi. Yaralı askerler, Hatay Askeri Hastane'de tedavi altına alındı.

Muğla- Aydın karayolunda bayramın üçüncü günü meydana gelen kazada da, Hülya Görünüş yönetimindeki 35 CCS 37 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Erdal Yalçın yönetimindeki 48 M 8393 plakalı otomobille çarpıştı. İsmail Köroğlu yönetimindeki 52 DA 221 plakalı otomobil de bu araçlara çarptı. Metal yığını haline gelen araçlarda, sürücüler Hülya Görünüş, Erdal Yalçın ile Mehmet Yalçın ve İzmir Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde görevli Dr. Cem Kurt yaşamlarını yitirdi. Kazada 5 kişi de yaralandı.

Tokat Reşadiye’den operasyona giden jandarmaya ait zırhlı araç ise Çevreli köyü yakınlarında freninin patlaması sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, 1 astsubay, 2 uzman çavuş ile 9 er yaralandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!