Almanya’da da cinayet işlemiş

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da da cinayet işlemiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 07:00

İzmir Bornova’da geçen yıl 22 Ekim’de, ayakkabı nakış atölyesi olan 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin (52), tabanca ile vurularak öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Hülya Şellavcı Yeğin’in cinayetten önce Kaffar Yeğin (60) hakkında tehdit ettiği gerekçesiyle, 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıkmıştı. 8 Kasım’da arkadaşının evinde suç aleti silahla yakalanan Kaffar Yeğin, tutuklanmıştı. Kaffar Yeğin hakkında 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Son duruşmada mahkeme, Kaffar Yeğin’in daha önce Almanya’da cinayet işlediği yönündeki iddianın doğru olup olmadığının tespiti için Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.

BALTAYLA ÖLDÜRMÜŞ

Bunun üzerine Kaffar Yeğin’in, Almanya’da ‘kasten öldürme’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Buna karşın sanık Yeğin, önceki duruşmalarda, Almanya’da sadece yaralama olayına karıştığını öne sürmüştü. Hülya Şellavcı Yeğin’in damadı, avukat Ensar Aktürk, “Hollanda’daki arkadaşı, sanığın Almanya'daki eşini de balta kullanarak öldürdüğünü bize söylemişti. Sanık yakalandıktan sonra mahkemede bu soruldu. Sanık Yeğin, eşini öldürmediğini ancak başka bir kişiyi yaraladığını söyledi. Sanık Yeğin'in daha önce de cinayet işlediği tespit edilmiş oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!