ALES sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

ALES sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2018 14:27

Akademik kariyer için önemli bir yere sahip olan ALES sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından 26 Nisan öğle saatlerinde erişime açıldı. Binlerce kişinin katılım sağlayacağı ALES sınavı, sınav giriş belgesi ile sorgulanmaya devam ediyor. Peki, sınav öncesinde merakla araştırılan ALES sınav giriş belgesi nereden ve nasıl çıkarılabilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

ALES yerleri için beklenen duyuru ÖSYM tarafından paylaşıldı. 6 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan ALES yerleri belli oldu. Adaylar, kişisel bilgilerini aday işlemleri sayfasına girerek sınav giriş belgelerini edinebilirler. İşte ÖSYM Ales sınav yerleri sorgulama sayfası

6 Mayıs 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES İlkbahar Dönemi) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. ÖSYM, adayları resmi internet sayfası http://www.osym.gov.tr/  üzerinden bilgilendirdi. 2018-ALES İlkbahar Dönemi sınavına girecek adayların saat 10:00’dan önce binalarda bulunması gerekiyor. Sınav yer bilgisini gösteren ALES Sınava Giriş Belgesi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri görüntülenebiliyor. 

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

Haberin Devamı

ALES PUANINIZ NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

ALES puanı yüksek lisans ve doktora girişlerinde büyük önem taşıyor. Başvurularınızda ALES puanınızın geçerli olması için son 5 yıl içindeki bir sınavdan hedeflediğiniz puanı almış olmanız gerekiyor.

ALES'TE KAÇ SORU SORULUYOR

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır.

ALES SONBAHAR DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

2018 ALES sonbahar sınavının ne zaman yapılacağı binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 2018 ALES sonbahar dönem sınavı için ise başvurular 19 Eylül - 27 Eylül 2018 tarihleri arasında alınacak olup, 18 Kasım 2018 tarihinde sınav tüm ülke genelindeki sınav merkezlerinde ÖSYM tarafından yapılacak. Bu sınava ait sonuçlar yeni yıldan önce, 20 Aralık 2018 tarihinde açıklanacak.

 

BAKMADAN GEÇME!