ALES/2 ne zaman yapılacak? Gözler ÖSYM takviminde

Güncelleme Tarihi:

ALES/2 ne zaman yapılacak Gözler ÖSYM takviminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2021 12:43

ALES/2 ne zaman yapılacağı ile gündemde yer almaya devam ediliyor. ÖSYM tarafından geçtiğimiz aylarda ertelenen ALES/2 sınavı, sınava hazırlanan pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen ALES/2 ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

ALES/2 sınavı için yeni tarih açıklaması, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleşecek. 1 Ekim ve 12 Ekim tarihleri aralığında başvuruları alınan sınavla ilgili ÖSYM erteleme kararı alındığını duyurmuştu. Sınavın yeni tarihi ise henüz belli olmadı. ALES sınavının koronavirüs vaka sayısının durumuna göre belli olması bekleniyor.

ALES NE ZAMAN YAPILACAK?

ALES’in ikinci sınavının ertelendiğini ÖSYM Başkanı Halis Aygün duyurmuştu. Henüz yeni sınav tarihi açıklanmadı. Aygün açıklamasında, ‘Salgının ülkemizdeki seyrine ve Sağlık Bakanlığının görüşlerine göre ilgili sınavların yeni tarihleri belirlenecek ve kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.’ demişti.

Sınavla ilgili açıklamanın ocak ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

ALES ÇIKMIŞ SORULAR

ALES sınavının yaklaşmasıyla birlikte hazırlıklar hız kazandı. Dört yıllık üniversite eğitimini tamamlayanların Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek ve yüksek lisans ile doktora öğrenimi yapmak için ALES’e başvuruda bulunan adaylar, geride bıraktığımız yılların sorularına odaklandı. ÖSYM, 2006-2018 yılı aralığındaki çıkmış soruları resmi sayfası üzerinden paylaştı. Aşağıdaki link üzerinden ALES çıkmış sorulara ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

ALES ÇIKMIŞ SORULARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!